Lupte în culisele partidelor pentru şefia PNL şi PSD

Alegerile au trecut, PSD a pierdut, ACL a câştigat şi s-a transformat în noul PNL. În ambele partide, la Gorj, se duc lupte pentru câştigarea şefiei filialei. Deputatul Iriza ar vrea şefia PSD, pentru că partidul a avut cel mai bun rezultat pe colegiul său, spun surse politice. Şi la PNL este vânat postul de copreşedinte al lui Dian Popescu, pentru eventualitatea în care acesta va fi condamnat în dosarul pe care îl are la Înalta Curte.

Potrivit unor surse din cadrul partidelor, deja trupe de liberali şi pesedişti fac potecă la Bucureşti pentru a rezolva probleme din organizaţii. Mai greu e la PNL Gorj unde liberalii se bat pe postul ocupat de senatorul Dian Popescu. Senatorul este de o lună în aşteptarea sentinţei în dosarul în care este judecat alături de primarul din Peştişani, Florin Pavel. Statutul PNL spune că membrii condamnaţi sunt excluşi din partid. Pe asta se bazează şi liberalii care îşi fac calcule pentru a găsi un copreşedinte.

La PSD, Scarlat Iriza ar fi vrut măcar să fie felicitat pentru rezultatul de pe colegiul lui, iar acum ar vrea chiar preşedinţia partidului de la Gorj. Un alt coleg, care a scos un rezultat mai slab, Vasile Popeangă, forţează o excludere pentru a se înscrie la PNL Gorj. Deocamdată, el este ţinut pe loc de mesajul lui Klaus Iohannis, care a spus că noul PNL nu primeşte traseişti, dar şi de o oarecare lipsă de interes faţă de aducerea lui în partid.

Unii cer demiterea lui Dian Popescu

Agitaţie în jurul noului PNL Gorj, dar mai ales dinspre organizaţia condusă de Dian Popescu. Primul care a vorbit despre înlocuirea lui Dian Popescu din fruntea organizaţiei, chiar a doua zi după alegeri, a fost Marcel Romanescu. El declara că Dian Popescu ar trebui să plece singur şi să nu aştepte decizia instanţei. Declaraţia lui a trecut neobservată pentru că Romanescu nu prea este asimilat cu PNL, dat fiind că nu a fost alături de liberali în campanie. El este amic cu câţiva liberali, cu pedelişti, dar nu este suficient. Însă a urmat declaraţia lui Octavian Lupulescu, copreşedintele PNL Târgu Jiu. „Partea de partid nu are legătură cu partea cealaltă. Nu trebuie să stăm la pândă şi să ne folosim de ce i se întâmplă sau nu. Are probleme trebuie să se retragă, ce să o mai lungim. Se retrage şi gata. Cel puţin să se autosuspende, îşi rezolvă problemele şi revine, se întoarce la treabă. Asta nu înseamnă că vreau eu să-i iau locul. Dar sunt sincer şi cred că cineva greşeşte şi trebuie să dea socoteală“, a declarat Octavian Lupulescu.

Acesta a mai spus că: „Normalitatea înseamnă răspunderea pentru faptele penale ale fiecărui individ indiferent cum se numeşte şi ce poziţie socială are cu excepţia că el exprimându-şi părerile politice nu poate fi condamnat, dar când când comite infracţiuni grosolane, când poate purta denumirea de infractor de drept comun, el trebuie să răspundă. Indiferent cine este“.

De asemenea, sunt mai mulţi care ar vrea să-i ia locul lui Dian Popescu. Pe lângă Marcel Romanescu mai sunt consilierii judeţeni Banţa, Orzan şi Păsărin. Octavian Lupulescu vrea să rămână la PNL Târgu Jiu.

Filip le-o ia înainte

În timp ce unii îşi fac planul la Gorj să ocupe funcţia de copreşedinte, alţii se duc direct la Bucureşti. Este vorba despre primarul din Rovinari, Dorin Filip. Surse din PSD spun că au avut o înţelegere cu primarul Filip să piardă la Rovinari, dar că rezultatul s-a schimbat pe seară, când deja se ştia în mediul politic că Iohannis este câştigător.

Filip nu confirmă o întâlnire la Bucureşti, dar crede că trebuie luată repede o decizie: „Se va lua o decizie în cadrul partidului, în forul de conducere şi o să-mi spun atunci punctul de vedere. Este un început nou în politica românească, este un nou fel de a face politică, este bună ideea domnului Iohannis. Poate se schimbă ceva în România pentru că trebuie să se schimbe ceva bun în ţară. (...) Nu sunt pe la partid, sunt cu alte probleme la Bucureşti. Nu am discutat cu nimeni, a trecut destul de puţin timp. Nu ştiu dacă sunt bune discuţiile în afara partidului, dacă sunt binevenite pentru că a discuta de pe margine e una, dar din interior se vede altfel“. Atunci când a fost întrebat dacă este interesat de şefia partidului, Dorin Filip a răspuns că: „E mult de discutat pentru a se ajunge la asemenea lucruri, să vedem cu ce oameni. Nu se poate discuta acum“. El mai spune că „nu se va intra în sărbători până nu se vor tranşa lucrurile“.

Preşedinţia partidului l-ar putea interesa pe Filip, deşi e complicat câtă vreme fiul său este aliatul PSD şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. „O să analizăm ce s-a întâmplat în judeţ la aceste alegeri şi după aia o să tragem concluzii, dacă trebuie sau nu trebuie decapitată conducerea“, a mai spus Filip.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: