Lupulescu şi Bârcină Jr., recurs la Craiova

Doi gorjeni faimoşi ajunşi în ultima vreme în spatele gratiilor speră azi la o eliberare, ambii urmând să fie prezentaţi la Curtea de Apel Craiova, pentru a li se judeca recursurile existente în dosarele lor de liberare condiţionată. Este vorba de Maria Lupulescu şi Paul Bârcină.

Femeia de afaceri Maria Lupulescu are, cel puţin teoretic, şanse de a scăpa din spatele gratiilor, după ce la Tribunalul Gorj i-a fost admisă cererea formulată în acest sens, cerere cu care nu sunt însă de acord procurorii. Dacă soluţia rămâne definitivă, Lupulescu ar putea să meargă oriunde în judeţ, dar să nu părăsească judeţul.

Cercetată pentru o evaziune de aproape 1,3 milioane lei, Lupulescu este în stare de arest preventiv din luna noiembrie a anului trecut, recent, pentru 24 de ore,  fiind reţinut şi soţul său, căruia magistraţii nu i-au emis însă mandat de arestare preventivă. În dosarul femeii de afaceri a fost arestată preventiv şi fosta şefă a DSV Gorj, Ana Guţă, care la sfârşitul săptămânii trecute a solicitat şi ea instanţei să fie liberată condiţionat, cererea ei fiind respinsă de magistraţi. Un verdict final se va da tot la Craiova, Curtea de Apel fiind cea care a emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă.

Mandat a fost emis, în schimb, după ce fusese lăsat liber vreo două zile, lui Paul Irinel Bârcină, fiul omului de afaceri cunoscut şi sub numele de Dan Goeru. Acesta a fost implicat într-un scandal în centrul oraşului, iar săptămâna trecută magistraţii au dispus arestarea lui preventivă, acesta declarând recurs la verdictul respectiv. Dacă pierde procesul la Craiova, Goeru Junior nu mai are nici şansă de a redeveni liber în următoarea lună, ulterior procurorii putând cere o prelungire a mandatului de arestare preventivă emis acum pe numele său.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: