Macovei: Este limpede că am fost şantajat

Procurorul Cătălin Macovei, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, a spus azi, pe Antena 3, că a fost şantajat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu: "Este limpede că acolo a avut loc un şantaj la adresa mea şi sunt convins că instituţiile abilitate ale statului vor face lumină în această chestiune".

Roşca Stănescu l-a acuzat pe Macovei că el a realizat înregistrarea şi a dat-o apoi publicităţii. "Discut pe faţă: orice persoană care are un minimum de ureche muzicală îşi dă seama că pe tot parcursul acestei înregistrări vocea domnului Macovei se aude mult mai limpede decât se aud vocile noastre. Asta una. Şi apoi acele fâşâieli nu puteau să apară decât de la o haină care se freacă de corp. Deci eu am convingerea că domnul Macovei a venit cu apucăturile de la DNA, cu fire atârnate pe corp, a făcut această înregistrare şi apoi, pentru că nu a putut-o transforma într-un act penal – probabil că se gândea că o să-l şantajez, cine ştie ce era în capul omului – a ţinut această înregistrare până când l-au forţat prieteni ai domniei sale să o transforme într-un mijloc de propagandă electorală. Este o tentativă clară de decredibilizare a doi jurnalişti foarte cunoscuţi şi care au opiniile politice pe care le au şi care pot să facă dezvăluiri în această perioadă", a spus jurnalistul.

Stănescu i-a spus apoi că i se pare ciudat că după două luni de la acel presupus şantaj niciun procuror nu a iniţiat un dosar penal. Preşedintele ANI nici nu a infirmat, nici nu a confirmat că ar fi făcut plângere penală.

Luni, ziarul Curentul a publicat stenogramele unei convorbiri între Macovei, Roşca Stanescu şi Bogdan Chireac, din care rezultă că şeful ANI era supus unui şantaj, scopul jurnaliştilor fiind să obţină documente despre oamenii lui Traian Băsescu.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: