Mafioţii fac schimb de scaune

România este un stat mafiot. Câtă vreme preşedintele Băsescu spune că Ponta este un premier profund corupt, iar Ponta spune despre Băsescu că este un preşedinte mafiot, orice investitor întreg la cap ar ocoli România. Interesant este că sunt şi investitori români care îşi lichidează afacerile din ţară şi se gândesc să îşi încerce norocul în alt colţ de lume.

Nici măcar faptul că am intrat în Săptămâna Patimilor nu i-a împiedicat pe cei aleşi de români în funcţiile de preşedinte şi premier să îşi toarne zoaie în cap. Doar că este un film pe care l-am mai văzut şi care pe mine nu mă mai convinge. Vă amintiţi toamna lui 2012, înainte de campania pentru parlamentare? Atacurile lui Băsescu la adresa lui Ponta erau extrem de dure, iar replicile premierului de maidan. Ei bine, a doua zi după alegeri au ieşit zâmbind cu pactul de coabitare şi au anunţat, atenţie, că îl negociau de şase luni. Adică în timp ce se beşteleau ca la uşa cortului, stabileau în secret şi în scris că după alegeri nu mai au voie să se jignească.

Sunt multe voci care spun că Băsescu şi Ponta se înjură cu sârg, ştiind că astfel strâng în jurul lor băsiştii şi antibăsiştii, iar celelalte forţe politice scad în procente. Sunt multe voci care spun şi că atacurile dure ale lui Băsescu din 2012 la adresa lui Ponta au avut ca scop întărirea USL. Sunt voci care spun că toate scenariile politice din ultimii doi ani au ca scop impunerea unui nou tandem pe scena politică: Victor Ponta – preşedinte, Traian Băsescu – premier. Astăzi, pare un scenariu de film. Să nu uităm că PSD a mai intrat la guvernare cu PDL în 2008, pe negocierea lui Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, tot într-o perioadă când varianta părea din filme. În politica românească, nimic nu este imposibil, iar din când în când mafioţii sunt nevoiţi să facă schimb de scaune.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: