Mai mult teren însămânţat, mai puţin raportat

Direcţia Agricolă Gorj nu cunoaşte cu exactitate care este suprafaţa de teren însămânţată până la ora actuală la nivelul judeţului. Conducerea instituţiei spune că informaţiile sunt obţinute foarte greu din cauza lipsei specialiştilor de la primării.

Campania agricolă de toamnă este în întârziere din cauza vremii. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole Gorj, suprafeţele propuse pentru însămânţare nu au fost realizate nici măcar în proporţie de 50%. În momentul de faţă, conducerea instituţiei nu cunoaşte cu exactitate cum stau lucrurile la nivelul judeţului din cauza lipsei specialiştilor agricoli de la primării. “Nu ştim exact ce suprafeţe de teren s-au însămânţat până în momentul de faţă. Din cauza lipsei specialiştilor agricoli de la primării, informaţiile de această natură ajung mult mai greu la Direcţia Agricolă. Cred că se raportează suprafeţe mai mici însămânţate, deşi în realitate suprafeţele sunt mult mai mari. Spun asta pentru că la grâu s-a raportat că s-au însămânţat câteva sute de hectare, însă în depozite deja nu mai există pic de sămânţă”, a declarat Dan Tănăsescu, director interimar al Direcţiei Agricole Gorj.

În momentul de faţă, Direcţia Agricolă Gorj funcţionează cu 22 de angajaţi, număr insuficient de persoane pentru volumul mare de muncă. “În urma restructurărilor din anul 2010, din peste 70 de angajaţi am rămas 22. Fără specialişti în teritoriu este foarte greu. Sunt mulţi primari care cultivă şi ei teren. Ar putea să-i pună pe inginerii de la primărie, care nu au foarte mult de lucru, să colecteze informaţiile din teritoriu şi să colaboreze cu noi”, a mai precizat Dan Tănăsescu. 

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: