Mai multe construcţii în această perioadă

Gorjenii sunt mai preocupaţi să-şi construiască o locuinţă în timpul primăverii sau al verii, perioadă care este propice pentru astfel de activităţi. Chiar dacă în ultimii ani, piaţa construcţiilor a fost  afectată de criza economică, acum începe să dea unele semne de redresare. Conform informaţiilor oferite de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Gorj, pentru perioada recentă au fost eliberate mai multe autorizaţii de construcţie comparativ cu începutul anului.

Gheorghe Popescu, directorul instituţiei, spune că este un fapt normal: „Este o situaţie cu caracter sezonier şi nu trebuie să ne gândim la cine ştie ce revenire economică a acestei pieţe. În luna aprilie am eliberat 86 autorizaţii, iar în mai 58. Ce-i drept, mai multe decât în prima lună a anului, când au fost eliberate doar 34 autorizaţii. În primul trimestru al lui 2010 am dat în folosinţă 36 locuinţe, dintre care 22 în mediul urban”. Acesta mai precizează că piaţa construcţiilor a fost afectată încă din 2007 şi încă nu se poate şti ce se va întâmpla în perioada următoare, din cauza instabilităţii deciziilor care se iau pe linie economică.

La nivel regiunii Oltenia, în luna mai 2010, au fost eliberate 365 autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, dintre care 15,9% în Gorj, judeţ care se plasează astfel pe locul al treilea.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: