Mai multe familii din Gorj au refuzat să fie recenzate

Recensământul de probă al populaţiei a început cu probleme la Târgu Jiu unde mai multe familii au refuzat să dea orice informaţii recenzorilor din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Gorj. Directorul DJS, Gheorghe Popescu, spune că deocamdată nu vor fi luate măsuri pentru că este vorba de un recensământ de probă însă la cel din toamnă dacă va fi nevoie va apela la autorităţi. Până acum au fost recenzate 200 de gospodării cu 611 persoane şi 138 de clădiri.

Mai mulţi târgujienii dar şi locuitori din Scoarţa şi Băleşti au refuzat să stea de vorbă cu recenzorii, majoritatea având mari datorii la asociaţii. Recensământul de probă se desfăşoară numai în anumite zone respectiv Piaţa Mică, Calea Bucureşti, zona centru, satele Băleşti şi Ceauru şi satul Scoarţa, până acum fiind înregistrate 138 de clădiri din care 125 ocupate, 11 neocupate şi două care au fost demolate de la ultimul recensământ. „În cadrul acestora s-au înregistrat 200 de locuinţe din care 188 ocupate şi 12 neocupate, numărul gospodăriilor recenzate fiind de 200. Menţionez ca la toate adresele au fost lăsate înştiinţări precum şi o listă cu principalele caracteristici ale recensământului”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul DJS Gorj. Cei şapte recenzori instruiţi pentru o astfel de activitate au avut de înfruntat atât refuzul oamenilor cât şi uşile trântite în nas. „Cu toate că vorbim de o obligaţie legală cât şi civică, foarte multe familii au refuzat să declare. Amintesc o familie de chiriaşi din Calea Bucureşti care locuieşte într-un bloc ce nu are asociaţie de locatari, o familie din centru, trei familii din Băleşti, o familie din Scoarţa. Au fost şi cazuri în care nu au vrut să deschidă, acestea având mari datorii la asociaţie”, a adăugat Gheorghe Popescu.

Perioada de probă a recensământului se va încheia pe 16 mai, urmând ca din toamnă să aibă loc recensământul general al populaţiei şi locuinţelor.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: