Mai mulţi bani la salariu pentru inspectorii şcolari

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a stabilit ca pentru următorii cinci ani să primească gradaţii de merit 171 de cadre didactice din judeţ. Cele mai multe se vor acorda pentru personalul de conducere, învăţători, limbi moderne, limba română, matematică şi discipline tehnice. Nu lipsesc din grafic nici inspectorii şcolari Daniela Bogea, Emil Pătrăşcoiu, Ioan Todea, Camelia Bibere, Zaharia Claudia care vor primi pentru următorii cinci ani un plus de 25% la salariu. În acest an au depus dosare peste 300 de dosare.

Conducerea IŞJ Gorj a dat verdictul în cazul gradaţiilor de merit. Pentru viitorii cinci ani de zile vor primi premiul de 25% 171 de profesori gorjeni. Primii la gradaţii sunt inspectorii şcolari, însă nu au fost lăsaţi deoparte nici prietenii. Cele mai multe gradaţii, 23 la număr, au fost acordate directorilor de şcoli. Pe prima poziţie se află Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret”, cu 97,25 puncte, urmat de Marin Rodica, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Sevastru Daniela, director la Grădiniţa „Vis de Copil” din Târgu Jiu, iar pe ultimele locuri se numără Booveanu Elena, director la Colegiul Tehnic Motru, căreia i-a expirat recent mandatul, dar i s-a prelungit până la sfârşitul anului şcolar, Năgară Nicolae, de la Grupul energetic Nr. 1 Târgu Jiu şi Pieptan Adriana, de la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu.

Surprize

În ceea ce-i priveşte pe învăţători, doar primii 21 vor obţine un spor la salariu. Pe primele  locuri se află inspectorul Ion Elena, inspectorul şcolar pe învăţători Ion Andrei, Anca Bouleanu de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, soţia inspectorului Constantin Florescu, Sabina Florescu, învăţătoare la Şcoala Generală Dănciuleşti. Lista la învăţători se încheie cu o învăţătoare de la Şcoala Generală Glogova, care a obţinut 48 de puncte. Printre beneficiari se numără şi învăţătorul Guţă Marcel, care anul trecut şi-a retras dosarul pentru că venise la înscrieri cu un document fals. La limba şi literatura română s-au acordat 12 gradaţii. Clasamentul este condus de inspectoarea de limba română Daniela Bogea şi se încheie cu profesoara Găvan Daniela de la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. Nu a fost exclus nici fiul inspectorului Florescu, care se află pe poziţia a cincia la limba şi literatura română. Nici Sorin Băluţoiu, care a fost şoferul fostului inspector şcolar general, Liviu Andrei, nu a fost uitat.

GRADAŢII

La Educaţie Fizică s-au acordat cinci gradaţii pentru performanţe, toate obţinute de profesori de la Liceul Sportiv, printre care şi inspectorul Ioan Todea şi trei pentru restul profesorilor de sport.

Pentru educatoare ISJ Gorj a hotărât să acorde 15 gradaţii, la chimie trei gradaţii, la fizică şase gradaţii, la limbi moderne 12, la matematică 12, la religie o gradaţie, la biologie patru gradaţii, la geografie trei gradaţii, cinci la informatică, două la bibliotecari,

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: