Mai mulți tineri gorjeni au început cursurile Școlii de Subofițeri Pompieri

O nouă promoție de tineri care vor deveni pompieri a început, luni, cursurile Școlii de Subofițeri de pompieri de la Boldești. Printre aceștia se numără și foarte mulți tineri din județul Gorj care au trecut în ultimele luni de preselecția dosarelor și de examenele de admitere. 

Luni, 12 februarie, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, din județul Poiești, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului de învățământ februarie-decembrie 2024. La deschidere au participat cei 300 de elevi care au trecut examenul de admitere din perioada toamnă-iarnă, printre care se numără și tineri din județul Gorj.

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești asigură pregătirea profesională pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordarea primului ajutor medical calificat, salvarea vieții și a bunurilor.

Tinerii care au fost admiși la cursurile școlii au fost felicitați cu ocazia deschiderii anului școlar de către colonelul Daniel-Ionuț Enescu, comandantul școlii:  „Vă felicităm și vă urăm bun venit în cadrul instituției noaste. Ați demonstrat că sunteți demni de a purta uniforma militară, de a purta însemnele salvatorilor vieții și bunurilor semenilor noștri. De astăzi, cel mai important reper al muncii dumneavoastră trebuie să fie cetățeanul: sentimentul de siguranță pe care i-l datorăm, satisfacția în raport cu serviciul public pe care îl prestăm și încrederea pe care cetățeanul ne-o acordă.”

Timp de un an, cu sprijinul corpului profesional de elită, cursanții vor dobândi noțiunile teoretice și practice necesare gestionării cu eficiență a viitoarelor misiuni destinate salvării de vieți, după cum a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Romania.

Galerie foto



Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: