Maidanezii de la Turceni vor fi duși în padocul de la Rovinari

Aplicarea noii legi de gestionare a problemei câinilor fără stăpân le dă mari bătăi de cap autorităților locale, care nu au un padoc autorizat pentru găzduirea animalelor până să fie adoptate sau eutanasiate. În această situație, primarii caută soluții pentru a rezolvarea acestei probleme cu costuri cât mai reduse. De exemplu, primarul din Turceni s-a înțeles cu autoritățile locale din Rovinari să aducă aici câini fără stăpân și să plătească cheltuielile pentru fiecare maidanez.

Noua lege de gestionare a câinilor fără stăpân precizează clar faptul că după ce sunt prinși pe stradă, maidanezii trebuie ținuți 14 zile într-un padoc autorizat și, dacă nu vor fi adoptați în această perioadă, se va trece la eutanasiere. În acest moment, numai padocul de la Târgu-Jiu este autorizat, iar restul localităților care au probleme din cauza patrupedelor fără stăpân au început să facă demersuri pentru a pune în aplicare noua lege.  Administrația orașului Rovinari a început modernizarea adăpostului din localitate cu bani de la bugetul local. Cel mai probabil aici vor fi aduși și câini din alte localități și în felul acesta vor scădea și costurile Primăriei Rovinari. „Din bugetul propriu a fost alocată suma de 100.000 de lei pentru reabilitarea padocului vechi. Încercăm să ne încadrăm în prevederile acestei legi și am început cu reabilitarea adăpostului, ca să respecte toate normele. După ce terminăm padocul, începem cu strângerea câinilor, iar apoi o să urmăm toți pașii legali pentru rezolvarea acestei probleme pentru totdeauna. Există posibilitatea ca mai multe localități din județ să aducă maidanezii în padocul nostru. Pentru noi este un lucru bun, pentru că în felul acesta mai scad cheltuielile primăriei la acest adăpost”, a declarat Constantin Podaru, administratorul primăriei Rovinari.

Adăpost comun pentru mai multe localităţi

Primarul din Orașul Turceni a purtat discuții cu administrația locală de la Rovinari pentru a aduce aici câinii fără stăpân și să suporte cheltuielile făcute cu aceștia. Dacă această înțelegere nu va rezista, primarul din Turceni are și o a doua variantă. Va pune bani împreună cu primăriile învecinate pentru construirea unui adăpost conform legii. „Am vorbit cu domnul primar Filip și o să colaborăm cu padocul din Rovinari. O să ducem câinii acolo, îi predăm pe proces verbal și noi plătim cât trebuie pentru fiecare câine. Sper să respectăm această înțelegere. Am  discutat și cu primăriile învecinate și sunt de acord să contribuie cu bani, să facem un padoc comun, dacă nu o să colaborăm cu Orașul Rovinari. În ultimele zile, numărul câinilor a crescut. Nu știu cine îi transportă, dar numărul maidanezilor este din ce în ce mai mare”, a precizat Dumitru Gâlceavă.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: