Maioreanu despre Dragnea: M-a apreciat, este o relaţie normală!

Andrei Maioreanu, vicepreşedinte la PSD Gorj, pare să ducă o luptă cu preşedintele executiv al formaţiunii pentru locul I la Senat. Atât Călinoiu, cât şi Maioreanu au negat ieri astfel de speculaţii. Andrei Maioreanu a afirmat ieri că nu îşi va stabili o candidatură în funcţie de preferinţele preşedintelui executiv şi că alţii vor fi cei care vor decide cine va fi pe primul loc la Senat.

Rep.: S-au făcut listele cu candidaturi la parlamentare în cadrul PSD Gorj?

A.M.: În primul rând, obiectivul numărul 1 pentru anul 2016 la nivelul PSD Gorj este legat de ce înseamnă alegerile locale şi vom lucra împreună, primari, preşedinţi de organizaţii, consilieri locali, consilieri judeţeni la tot ce înseamnă întocmirea listelor şi candidaţii pentru primării, consilii locale şi consiliul judeţean. Dacă vom trece cu bine de alegerile locale, în sensul că la judeţul Gorj sperăm să obţinem din nou o majoritate confortabilă în Consiliul Judeţean şi evident funcţia de preşedinte, să pregătim la momentul respectiv alegerile parlamentare. Asta este ordinea firească.

Rep.: Dar vă menţineţi în continuare dorinţa de candida la Senat?

A.M.: Aşa au interpretat colegii din mass media locală, eu nu am spus niciodată că sunt candidatul PSD sau că îmi doresc acest lucru, am spus de fiecare dată că dacă organizaţia de la Gorj consideră că Andrei Maioreanu este unul din oamenii pe care se poate baza la alegerile parlamentare pentru un loc eligibil la Camera Deputaţilor sau la Senat, atunci cu siguranţă vom discuta la momentul respectiv. Până atunci sunt doar speculaţii.

Rep.: Care este relaţia pe care o aveţi cu domnul Dragnea?

A.M.: Nu am nicio relaţie, ne cunoaştem încă din 2007 de la alegerile parlamentare, atunci când eu am fost candidat din partea PSD, este adevărat nu pe un loc eligibil şi nu aceasta era intenţia mea. La momentul respectiv m-a apreciat aşa cum am văzut că a făcut-o şi la conferinţa judeţeană de acum două luni. Este o relaţie normală, strict profesională într-un plan politic extrem de delicat şi de sensibil mai ales în perspectiva alegerilor din 2016. Nu putem discuta de prietenii sau de influenţe. Cei care vor stabili candidaţii cu siguranţă vor fi colegii mei din PSD Gorj şi mă refer la preşedinţii de organizaţii.

Rep.: Vă este teamă că domnul Călinoiu se decide să candideze la Senat?

A.M.: Eu voi candida sau nu voi candida nu neapărat în funcţie de opţiunile preşedintelui executiv. Vom vedea la momentul respectiv cine îşi va depune candidatura, în ce condiţii se vor depune candidaturile dar asta după ce vom trece de alegerile locale. 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: