Maioreanu, interesat de postul de senator rămas vacant

Vicepreşedintele PSD Andrei Maioreanu a confirmat faptul că îşi doreşte să candideze pentru postul de senator de Gorj, rămas vacant ca urmare a demisiei lui Toni Greblă. Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a exclus o candidatură a sa, deşi surse din partid susţin că i se va impune o retragere de la primărie, pentru a-i face loc Iuliei Vână. Liberalii nu ştiu dacă vor avea candidat, pentru că nu este clar dacă USL va rezita până în primăvară, când vor fi alegerile parţiale pe colegiul lui Greblă. Celelalte partide nu sunt decise asupra candidatului. Interesant este că deputatul conservator Răzvan Rotaru spune că PP-DD va fi principalul adversar al PSD.

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a declarat ieri că nu va candida pentru postul de senator, dar nu exclude ca PSD să-l propună pe Andrei Maioreanu. „Urmează ca înainte de sărbători să purtăm o discuţie în cadrul Biroului Permanent, eu îmi doresc să luăm cea mai bună hotărâre, să alegem o persoană competitivă, o persoană cu personalitate care să câştige detaşat alegerile pe colegiul respectiv. Eu am de dus până la capăt un mandat, am de dus până la capăt diferite acţiuni şi programe pe care le-am început şi nici nu se pune problema de a candida. În 2016, vedem ce este de făcut”, a spus Florin Cârciumaru.

Pe de altă parte, Maioreanu spune că nu exclude o candidatură dacă se va dovedi că are susţinere din partea colegilor de partid, dar şi a cetăţenilor. „Pentru mine este important să văd dacă există o susţinere totală din rândul colegilor, a primarilor, viceprimarilor, a consilierilor locali, judeţeni şi, nu în ultimul rând, semnalul venit de la cetăţeni. În momentul în care vom avea toate aceste elemente şi voi vedea că există o susţinere totală mă voi gândi foarte serios dacă voi lua în calcul o eventuală candidatură pentru acest colegiu. Un om politic şi cu rezultate în activitatea politică este normal să îşi dorească să ajungă la un anumit moment... Sunt aproape 12 ani de când lucrez cu preşedintele Cârciumaru, nu pot decât să-i mulţumesc în spaţiul public că se gândeşte la mine ca la un potenţial candidat la aceste alegeri”, a spus Andrei Maioreanu.

Dian Popescu: Postul va fi al PSD

Liderii liberali de la Gorj spun că atâta timp cât se află în alianţă cu PSD, vor avea un candidat comun, dar nu exclud şi varianta ca şefii de la nivel central să facă până la alegerile europarlamentare alte înţelegeri. „Deocamdată USL îşi pune candidat în locul domnului senator Greblă. Atâta timp cât este o alianţă înscrisă la tribunal, trebuie să fie un candidat comun. Până la europarlamentare nu se poate şti ce se va întâmpla.  Poate fi şi din partea Partidului Naţional Liberal dacă se cade la o învoială la nivel central, cedează în altă parte şi ia la Gorj, totul este posibil, dar nu s-a abordat. Eu cred că PSD va pune candidat la Gorj.  Dacă PSD îl propune pe domnul Maioreanu, îi urez succes”, a spus Dian Popescu, care a precizat că „Numirea domnului Greblă e de bun augur. E un om respectat din păcate mai mult la nivel naţional, decât apreciat cât ar trebui la nivelul judeţului Gorj”.

Rotaru: Bătălia se va da cu PP-DD

Deputatul PC, Răzvan Rotaru, este de părere că bătălia pentru postul de senator se va da între PSD şi PP-DD. Florin Cârciumaru ar fi cel mai bun candidat, în opinia parlamentarului. „În mod normal ar trebui să fie un singur candidat din cadrul celor patru partide. Oricum, de la PC Gorj nu ar avea cine să candideze. În mod normal ar trebui domnul Borcan, dacă e preşedinte de partid să-şi asume responsabilitatea. De la USL, cred că cel mai potrivit ar fi domnul Cârciumaru, chiar ar fi potrivit. Chiar dacă a scăzut în sondaje, acum s-ar putea vedea adevăratul potenţial. Cred că se va da bătălia cu PP-DD care a avut un rezultat bun prin domnul Zamfira”, a spus Răzvan Rotaru, deputat PC. 

Pe de altă parte, primarul din Turburea ar miza pe Cosmin Popescu, dacă va candida. „Vreau să fie cineva tot de valoarea domnului Greblă. Pentru mine, aş fi şi aş sări cu toată inima pentru Cosmin Popescu. Nu ştiu dacă la ora actuală face parte din vreun partid, ştiu doar că a fost director de campanie al domnului Iriza. Eu voi sări şi îi voi ajuta pe cei din USL şi pentru a-i arăta lui Dan Vâlceanu valoarea Partidului Democrat Liberal în comuna Turburea”, a spus Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Moşoiu: PSD a avut oameni mult mai atractivi

Primarul liberal de la Draguţeşti, Vasile Moşoiu, este de părere că PNL nu a avut candidaţi mai buni decât PSD la alegerile parlamentare trecute. „Îl felicit pe domnul Greblă pentru noua poziţie, este o onoare şi pentru mine şi pentru judeţul Gorj. Atâta timp cât suntem în alianţă vom susţine candidatul USL. Deocamdată pe colegiul pe care îl reprezint la nivelul comunei Drăguţeşti n-au venit oameni din partea PNL pe care să-i pot susţine. PSD a avut oameni mult mai atractivi din toate punctele de vedere. La noi au fost, să zic, rezerve. Dacă PSD vine cu o persoană care să aibă credibilitate, care să ajute judeţul, o voi susţine” , a spus primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu. 

Ciocea: Intenţii pot să fie multe

Primarul din Bustuchin spune că PSD ar trebui să numească un candidat care să aibă şase reale să câştige aceste post. „Toate lucrurile astea se rezolvă acolo, în comitet, echipa va hotărî cine va merge la senatori dacă trebuie să se facă alegeri în locul domnului senator Greblă. Acum să vedem ce candidaţi sunt, cine şi-ar dori să facă. N-o să ne ducem în alegeri cu o persoană, pentru că intenţii pot să fie multe, dar trebuie să fie şi oameni care să aibă competenţe, de valoarea lor în sondaje”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: