Mamele: Nu mă compar cu Chiricheş şi cu nimeni altcineva !

Sosit în această vară de la Concordia Chiajna, Iulian Mamele spune că nu a venit la Tg-Jiu ca să înlocuiască pe cineva, ci doar ca să-şi facă treaba. Mamele va duce o luptă teribilă pentru titularizare contra lui Melinte, Rada sau Rusu.

Pandurii aveau nevoie să-şi betoneze defensiva şi exact asta au şi făcut. I-au adus rând pe rând pe Mamele (Chiajna), Melinte (Palermo via Petrolul) şi mai nou pe Samoel Cojoc de la Oţelul Galaţi.

Nu-i place să fie comparat

Mamele a fost primul fundaş transferat de Grigoraş. Mamele vine de la revelaţia din retur, Concordia Chiajna, echipă a cărui căpitan a fost la finele sezonului. Stoperul de 27 de ani va duce o luptă aprigă pentru titularizare. Concurenţii săi sunt Viera, Melinte, Rada sau Rusu. Practic, faţă de sezonul trecut, concurenţa s-a dublat în centrul defensivei pandure. Şi asta pentru că în iarnă de acolo a plecat omul de bază, Chiricheş iar defensiva a început să gafeze mult mai des. Mamele spune că nu a venit însă să-l înlocuiască pe Chiricheş. „Vlad Chiricheș este un fotbalist mare, a demonstrat acest lucru și îi doresc baftă la Steaua sau AC Milan, să dea Dumnezeu să ajungă acolo. Eu am venit aici nu să mă compar nici cu Chiricheș și nici cu altcineva. Eu nu sunt Vlad Chiricheș și sper să demonstrez că oamenii pot avea încredere în mine și sper să avem rezultate”, a declarat Mamele, un jucător care pare să aibă o credinţă puternică în Dumnezeu. Din acest punct de vedere, Mamele se va înţelege de minune cu colegul său din defensivă, portarul David Lazar. Mamele a fost aproape şi de un transfer la Rapid dar pandurii au fost mai hotărâţi să-i obţină semnătura. „Pandurii Târgu Jiu a avut întotdeauna un lot bun, a avut stabilitate și pentru mine aceste lucruri au fost primordiale în alegerea mea. Mă rog la Dumnezeu să-mi dea sănătate, putere de muncă și să demonstrez că am valoare și să mă impun de la început”, mai zice fundaşul care, din <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2007, a jucat numai pentru Chiajna.

Vise de Europa

Mamele a lăsat Chiajna pentru Pandurii cu un scop bine determinat. Deşi are o experienţă de numai un an în liga întâi, Mamele are deja gânduri mari. E convins că alături de Pandurii poate ajunge să joace la anul în cupele europene. Şi asta după ce în sezonul precedent, gorjenii au încheiat pe locul 7, fiind a doua echipă după Oţelul sub linia care a determinat reprezentantele României în viitorul sezon de Europa. „De ce să nu ajungem în cupele europene- Concordia Chiajna era pe penultimul loc cu doar 11 puncte și cu o pregătire și o atmosferă bună, ceea ce laaceastă echipă există, și, binențeles, cu ajutorul divin, se poate face performanță la orice echipă, nu contează numele ei”, încheie Mamele.

28 – de meciuri şi 5 cartonaşe galbene a strâns Mamele la Chiajna în sezonul trecut, în care a şi debutat în liga 1 în Chiajna – Sportul 1-2

600 – de mii de euro e cota fundaşului de 27 de ani pe care pandurii l-au adus liber de contract

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: