Mami, vreau la Zoo sau la nenea Nuțu

Nuțu Cămătaru e celebru pentru pasiunea sa pentru animale. Mai celebru decât însuși personajul este momentul hollywoodian de-a dreptul de la ultima sa eliberare din pârnaie, când a încălecat pe un cal adus special, la poarta penitenciarului, și s-a îndepărtat de presa curioasă galopând demn și fericit.

A doua arestare a lui Nuțu, urmată la scurt timp de o percheziție a impozantei sale reședințe, a dezvăluit opiniei publice surprize infinit mai mari. Precum în cronicile din Narnia, ușa din dulapul interlopului era un portal către o lume fabuloasă: Cămătaru deținea, în jurul sau chiar înăuntrul casei, după cum urmează: patru lei, doi urși, 20 de câini de talie mare și, atenție, doi cerbi carpatini. Conform procurorilor, leii, urșii și câinii erau folosiți pentru intimidarea datornicilor, câțiva dintre ei chiar sfârșind, conform mărturiilor unor apropiați, în gura leului. La propriu, în bucățele mici (leii mestecă și ei). Acum, e de înțeles, așadar, prezența animalelor feroce în gospodăria rafinatului Nuțu. Întrebarea pe care ne-o punem cu toții este: ce dracului făcea cu cerbii?!

Oricât m-aș strădui, nu izbutesc să-mi imaginez o situație în care niște cerbi carpatini sunt folosiți la intimidare. Animale blajine și timide, cerbii au niște coarne spectaculoase dar nu foarte eficiente în lupta cu omul. Și atunci de ce cerbi? Doar pentru a satisface spiritul ludic al boemului Nuțu? Greu de crezut. Cel mai probabil, el și armata se răzbunau pe datornici inclusiv punându-le coarne.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: