Mămicile din Centrul Maternal aşteaptă locuinţe de la primărie

Centrul Maternal din Târgu Jiu este plin până la refuz. Dintre cele 10 mămici găzduite aici, trei sunt minore care nu au absolvit cursurile învăţământului obligatoriu. Reprezentanţii instituţiei spun că din cauza supraaglomerării se fac în permanenţă presiuni pentru ca mămicile şi copiii să nu fie lăsaţi pe drumuri. La rândul lor, femeile speră să obţină locuinţe sociale de la Primăria Târgu Jiu. 

Centrul Maternal din Târgu Jiu găzduieşte 10 mămici, cu 20 de copii şi o gravidă, deşi capacitatea instituţiei este de 8 locuri pentru mame şi 8 locuri pentru copii. Dintre aceste femei, trei sunt minore care nu au absolvit  cursurile învăţământului obligatoriu. “Numărul mamelor minore a crescut considerabil în ultima perioadă. Dacă în anii trecuţi aveam de a face cu singur caz de acest gen, în ultimele luni 4-5 mămici minore au fost sprijinite de către Centrul Maternal. În cazul mămicilor eleve la liceu, încercăm să le asigurăm condiţii pentru a-şi putea continua studiile. Probleme avem, însă, cu cele care nu au absolvit şapte, opt clase”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu.

Foarte multe mămici sau copii din Centrul Maternal au avut nevoie, pe lângă adăpost, hrană şi îmbrăcăminte, şi de tratament medical.

De mai bine de doi ani, găzduită de Centrul Maternal

La îndrumarea asistenţilor social, două mămici din Centrul Maternal şi-au întocmit dosarele în vederea obţinerii unor locuinţe sociale de la Primăria Târgu Jiu. Într-o astfel de situaţie se află şi Roxana Otilia Moldovan care împreună cu cei trei copii ai săi locuieşte în Centrul Maternal de mai bine de doi ani.

Tânăra în vârstă de 26 de ani nu poate face altceva decât să spere că într-o zi va avea propria casă. “De peste doi ani locuiesc în Centrul Maternal împreună cu cei trei copii ai mei, în vârstă de 9 ani, 4 ani şi 2 şi jumătate. Nu am unde să merg în altă parte. Partenerul meu de viaţă este în puşcărie din cauza săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală. Părinţii mei sunt despărţiţi, iar mama locuieşte cu actualul soţ. Singura mea speranţă este să primesc o locuinţă în această vară din partea Primăriei Târgu Jiu. Mi-am depus dosarul de mai mult timp şi ştiu că am punctaj mare”, a declarat Roxana Otilia Moldovan.

Femeia spune că va reuşi să-şi întreţină locuinţa şi că niciodată nu ar renunţa la copiii săi. “Niciodată nu mă voi despărţi de copiii mei. Nu-mi fac probleme în ceea ce privesc cheltuielile locuinţei. Muncesc şi acum pe la diferite familii şi voi munci şi după ce voi pleca de aici. În plus, sper că mă va ajuta şi partenerul meu pentru că mai are două luni până îşi termină pedeapsa. Îmi doresc mult să fim o familie adevărată şi să avem casa noastră”, a mai precizat tânăra.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: