Management privat la Spitalul Judeţean Gorj

Nu numai companiile miniere par să adopte managementul privat ci şi unităţile spitaliceşti. Cel puţin asta susţine directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu, care spune că în cel mai scurt timp la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va fi management privat. Termenele nu sunt încă stabilite.

Vestea că Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj va avea management privat a venit chiar din partea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. „Din discuţiile purtate cu domnul preşedinte Călinoiu, acest lucru o să se întâmple. Deja sunt negocieri pentru preluarea contractului de management privat la Spitalul Judeţean de către o firmă acreditată. Sunt discuţii concrete dar există un interval de timp pe care nu-l cunosc”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, în cadrul emisiunii Provocare la adevăr de la Gorj Tv. 

Boeriu a explicat şi de ce ar fi benefic un astfel de sistem la spitalul din Gorj. „Într-un cadru privat funcţionează nişte mecanisme mult mai stricte. Eu cred că va fi un câştig pentru noi ca societate dacă managementul privat va urmări creşterea adresabilităţii şi a calităţii serviciilor medicale. În plus, într-un cadru privat nu se va mai trece aşa uşor peste o eroare”, a declarat Marius Boeriu. Cât despre termenele de instituire a managementului privat la spitalul din Târgu Jiu, Boeriu nu a precizat decât că „sunt nişte proceduri legale de achiziţie. Consiliul Judeţean a lansat oferta, trebuie doar îndeplinite termenele legale pentru că nu poţi aduce orice firmă”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: