Managementul privat în companiile de stat, o decizie luată

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Karoly Borbely, a declarat că Guvernul intenţionează să scoată politicul din companiile de stat. Acesta a mai spus că în curând va fi publicată lista companiilor ce vor avea management privat.

"Există discuţii foarte serioase la nivelul Guvernului pe tema managementului privat. Trebuie ruptă pisica într-o zi şi separat politicul de companiile de stat. Este o decizie politică", a afirmat Borbely. El a adăugat că posturile vor putea fi ocupate atât de manageri străini, cât şi români, iar selectarea acestora va fi făcută pe baza legislaţiei. "În scut timp vom da Guvernului variantele din care trebuie să alegem, cu criterii de selectare a managerilor privaţi. Va fi o listă foarte bine definită, în scurt o vom face publică, după ce va fi aprobată de Guvern. Acest subiect este o prioritate pentru Guvern", a continuat Borbely.

METODE

Şeful Direcţiei de energie din Ministerul Economiei şi Mediului de Afaceri (MECMA), Alexandru Săndulescu, a afirmat săptămâna trecută că Banca Mondială a sugerat autorităţilor să angajeze firme de head hunting, care să stabilească liste cu potenţiale persoane pentru funcţii de conducere pe criterii profesionale, iar primele companii din sectorul energetic deţinute de stat vor avea management privat până la finele anului.

COMPANII

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, declara în urmă cu trei săptămâni că un număr de 30-40 de companii cu capital de stat, cele mai mari, vor avea management privat, iar Guvernul va angaja o firmă independentă de resurse umane, cunoscută pe plan internaţional, care să asigure o selecţie cât mai bună a personalului.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: