Zeci de ani de promisiuni și încă nu au asfalt la poartă

Peste 20 de ani şi doar trei kilometri de asfalt. Aşa arată situaţia în localitatea gorjeană Alimpeşti, acolo unde localnicii nu au văzut niciodată asfalt la porţile lor. Explicaţia autorităţilor este aceea că nu au avut bani. Localnicii spun că au ajuns la limita răbdării.

”Este foarte greu. Mai ales iarna, când plouă se fac gropi. Nicio salvare nu poate să vină să te ia. Foarte greu. Când plouă se face un nămol pe aici, patinează. Ne alimentăm de două ori pe săptămână. Ne ducem în vale şi ne luăm tot ce ne trebuie(...) Dorim să avem asfalt, normal. Se face praf când este cald. Se usucă şi se face un praf care ne deranjează. Pe noi, pomii(...) Suntem singura comună, cred că din Gorj, care nu are nicio uliţă asfaltată. Bătaie de joc. Am avut numai primari care au dormit pe scaune. Când plouă, pe aici se face un şanţ de nici nu mai poţi urca.  Bătaie de joc”, au spus câțiva cetățeni.

Autorităţile locale spun că nu au avut bani de reabilitarea drumurilor, însă recunosc situaţia. Singura salvarea a cetăţenilor este programul "Anghel Saligny".

”Noi am depus şi un proiect pe programul Anghel Saligny. Așteptăm aprobările necesare si sperăm ca anul acesta să demarăm lucrarea. Aşa sunt toate drumurile la noi în localitate. Sunt în pantă foarte mare şi, la fiecare ploaie, drumurile se degradează şi necesită intervenţie de fiecare dată şi e costisitoare. De multe ori nu sunt așa mulți bani la bugetul local pentru a putea interveni la fiecare sector de drum în parte”, spune Victor Drăgulescu, primarul din Alimpeşti.

Nici fonduri europene nu au putut fi accesate. ”A pus acum vreo 20 de ani, fosta primăriţă, în jur de 3 kilometri a asfaltat, a fost atunci ceva pe fonduri europene. De atunci, mai greu. Mai este și problema personalului necalificat la primărie pe domeniul de fonduri europene”, a mai declarat primarul.

Sunt drumuri care ar trebui reabilitate urgent, altfel oamenii rămân izolaţi. Suma cerută de la Guvern este de peste 22 de milioane de lei pentru a putea asfalta cei circa 17 kilometri de drum din localitate.  

Vizualizări: 3,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: