Mâncarea din spital, verificată zilnic de medici

Medicii spitalului de la Novaci au primit sarcini în plus de la noul manager. Instalat în funcţie în urmă cu aproximativ două luni, directorul Emil Grigore a impus medicilor să verifice zilnic calitatea meniului bolnavilor şi să consemneze acest lucru în raportul de gardă. Conducerea spitalului spune că nu vrea să existe nemulţumiri din partea bolnavilor în ceea ce priveşte hrana.

Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci, efectuează zilnic controale în bucătărie pentru a verifica dacă meniul afişat coincide cu cel servit de bolnavi. Ba mai mult, a impus medicilor să aprecieze în raportul de gardă meniul din ziua respectivă. Contra sumei de 7 lei/zi, cadrele medicale pot beneficia de trei mese, meniul fiind acelaşi cu cel al bolnavilor. „Fiecare medic menţionează în raportul de gardă date referitoare la meniu din punct de vedere organoleptic. Am ţinut foarte mult la acest aspect pentru ca bolnavii să nu aibă motive de a se plânge din cauza mâncării. Meniul este afişat, iar bolnavii ştiu încă de dimineaţă ce vor mânca pe parcursul zilei. Avem cantină proprie, iar cadrele medicale, care doresc, au posibilitatea de a servi aici masa contracost”, a declarat Emil Grigore. Bolnavii internaţi în spitalul Novaci beneficiază de un meniu diversificat, care include carne de trei ori pe săptămână, iar în zilele celelalte dulciuri. „Mâncarea pe care o primesc bolnavii este diversificată. Nu vrem să-i înnebunim cu orez şi cartofi. Meniul mai include şi fasole verde, fasole uscată, etc. De trei ori pe săptămână, mai exact în zilele de marţi, joi şi duminică, bolnavi primesc carne, iar în zilele de luni, miercuri şi vineri primesc dulciuri”, a mai precizat managerul Emil Grigore.

COSTURI

Managerul Spitalului Novaci spune că toate achiziţiile pentru alimente le face prin SEAP. „Noi ne încadrăm în preţul de 7 lei/zi pentru că toate alimentele le luăm direct de la producători, prin SEAP. De asemenea, desertul se pregăteşte în bucătăria noastră, ca de exemplu: gogoşi, salam de biscuţi şi prăjituri de casă. Costurile sunt mult mai mult mai mici decât dacă le-am cumpără de la diferite firme”, a menţionat Emil Grigore.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: