Mandat de arestare pentru fostul viceprimar din Prigoria

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus, la data de 24.08.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  inculpaţii Costoiu Angel şi Costoiu Maria - Claudia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. Costoiu a fost pana acum cateva luni viceprimar al localitatii Prigoria, din partea PDL.

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a  relevat faptul că inculpaţii, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, în perioada 2006 – 2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au efectuat angajări fictive de persoane, la societăţile comerciale pe care le administrau, obţinând astfel în mod fraudulos, pentru sine sau pentru altul, de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj subvenţii în baza Legii nr. 76/2002 şi Legii nr. 116/2002, ajutoare de şomaj şi indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Prejudiciul creat în acest fel de inculpaţi bugetului asigurărilor sociale şi asigurărilor de şomaj se cifrează la suma de 792.949 lei. Procurorii au înaintat la data de 25.08.2011 instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă, în lipsă,  a inculpaţilor. Magistraţii Tribunalului Gorj au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă, în lipsă, a acestora, pentru o durată 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: