Mandatul lui Ungureanu la Drăguţeşti a încetat. Vine Paştea!

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a semnat ieri ordinul de încetare a mandatului primarului Irinel Ungureanu din fruntea primăriei Drăguţeşti. Ungureanu era viceprimar cu atribuții de primar, în locul primarului PNL Vasile Moșoiu, al cărui mandat a încetat în vară din cauza unei condamnări. Liberalii i-au cerut lui Ungureanu să demisioneze, pentru a numi un consilier apropiat lui Moșoiu, pe Vasile Paștea. Pentru că a refuzat să demisioneze, lui Ungureanu i s-a retras sprijinul politic de către PNL, ceea ce a dus la încetarea mandatului de ieri.

Irinel Ungureanu, viceprimarul cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti, a rămas de ieri fără un loc de muncă. Acesta a spus că nu va ataca în instanţă ordinul prefectului, ci se va judeca în continuare cu partidul care l-ar fi exclus pe nedrept. „Asta este situaţia, nu mai am ce face. Vreau să vă anunţ că plec cu fruntea sus, cu o imagine curată, nu cu o condamnare. Nu o să contest în instanţă ordinul prefectului, dar merg în instanţă cu Partidul, pe 4 decembrie am termen. Chiar dacă nu sunt la primărie, mă voi ocupa în continuare de cetăţeni”, a spus Irinel Ungureanu, fostul vice cu atribuţii de primar. Potrivit unor surse din primăria Drăguţeşti, locul lui Ungureanu în Consiliul Local va fi luat de Ion Gridan. Cât priveşte următorul viceprimar cu atribuţii de primar, conducerea judeţeană a PNL a decis să-l susţină pe Vasile Paştea pentru această funcţie.

 Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a spus că a avut loc deja o primă discuţie cu consilierii locali de la Drăguţeşti şi că aceştia îl agreează pe Vasile Paştea. ”Sunt satisfăcut că l-am determinat pe domnul prefect să respecte legea, în primul rând. Trebuia să facă asta fără să-l tragă cineva de mânecă. Noi am avut deja o discuţie în legătură cu ce vom face noi, Partidul Naţional Liberal, la Drăguţeşti. Am stabilit cu toţi consilierii de acolo şi toţi au fost de acord că omul pe care PNL îl susţine pentru a fi ales viceprimar este Vasile Paştea, preşedintele organizaţiei. El este propunerea noastră. La următoarea şedinţă de Consiliu Local care trebuie convocată va avea loc validarea următorului supleant şi alegerea unui nou viceprimar”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. 

Chiar dacă va prelua funcţia de primar interimar, Vasile Paştea nu va fi candidatul PNL la alegerile din 2016. Vâlceanu a precizat încă o dată că PNL îl va susţine tot pe Vasile Moşoiu la alegerile de anul viitor. ”Din punct de vedere personal, am spus şi repet, eu îl susţin pe Vasile Moşoiu pentru o candidatură la primăria Drăguţeşti”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. 

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: