Manger francais la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”

Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu au marcat Ziua Francofoniei prin concursuri de preparate tradiţionale franţuzeşti, expoziţii de fotografii şi desen sau prin concursuri de cultură şi civilizaţie franceză. Cel mai atractiv concurs a fost cel de gastronomie, la care s-au înscris aproape 30 de elevi. Produsele nu au fost punctate doar după aspect, ci şi în funcţie de gust şi de prezentarea în limba franceză a acestora. „Pentru a marca Ziua Francofoniei am pregătit piept de pui cu legume, un preparat cu specific franţuzesc. Am folosit piept de pui, bacon, ulei de măsline şi condimente. Se serveşte cu Pinot Blanc”, spune Bianca Săvulescu, elevă în clasa a XII-a. Cei care au organizat acest eveniment au fost profesorii Cătălina Marcela, Nicoleta Băcilă şi Daniel Cristian Maria.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: