Manţog, consilierul lui Graure sau liber să plece din CE Turceni

Postul de director economic al CE Turceni, ocupat de Ionel Manţog, nu mai există de astăzi în organigrama complexului. Directorul general al complexului, Octavian Graure, a declarat că îi va oferi lui Manţog postul de consilier al său, iar dacă va refuza e liber să plece. Manţog îşi va lua câteva zile de concediu, după care va anunţa public ce va alege.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Turceni este cel care a aprobat noua organigramă şi, odată cu ea, şi posturile care dispar din vechea schemă de conducere a unităţii. Printre cei restructuraţi se numără şi Ionel Manţog, postul de director economic dispărând din schemă, alături de alte câteva. Directorul general al acestei unităţi, Octavian Graure, spune că noua organigramă are cu 30 de şefi mai puţini în conducerea CE Turceni. „Eu nu vorbesc aici de o persoană anume, că este Manţog sau altcineva, eu spun că vom avea cu 30 de şefi mai puţin. Din toţi 30 cu 29 am vorbit deja şi cu toţii au fost de acord să fie retrogradaţi pe scara ierarhică între una şi patru poziţii, ceea ce înseamnă inclusiv mai puţini bani la salariu”, afirmă Graure.

Directorul general declară că azi va avea o discuţie oficială şi cu directorul economic Ionel Manţog, căruia îi va propune să îi devină consilier personal, în caz contrar contractul de muncă al acestuia urmând să fie desfăcut. „Cine nu semnează în 20 de zile trecerea pe noua funcţie se poate considera în preaviz. Nu am nicio problemă cu domnul Manţog şi tocmai de aceea îi voi propune să devină consilierul meu personal. Este primul consilier pe care l-aş putea avea eu de când conduc această unitate”, afirmă directorul general al CE Turceni.

Răspuns de la Manţog într-o săptămână

Ionel Manţog a precizat că este la curent cu discuţiile despre modificarea organigramei, el menţionând că va da un răspuns în privinţa deciziei pe care o va lua după data de 15 martie. Data respectivă a fost menţionată în contextul în care pe 14 martie Manţog are termen în procesul de la Sibiu.

Directorul general Octavian Graure declară, în schimb, că unitatea va realiza o economie lunară de 500.000 de lei prin salariile mai mici pe care le va plăti foştilor şefi, dar şi prin faptul că aceştia nu vor mai avea maşină la dispoziţie, secretară sau, în unele cazuri, chiar şofer. „Am cerut ca luni dimineaţa să văd toate maşinile pe care le foloseau unii sau alţii înainte aşa cum găseau de cuviinţă să fie în parcarea unităţii. Vom vedea ce vom face cu ele de acum încolo, dar, deocamdată, e cert că niciuna dintre acestea nu va mai pleca de pe poarta complexului fără ca eu să ştiu unde şi cu cine merge”, spune Graure.

Conform acestuia, complexul energetic va avea o conducere directă formată din trei directori, opt astfel de funcţii fiind desfiinţate începând de azi. „Aveam trei la unităţile de monitorizare şi implementare a proiectelor, iar peste ei mai era un şef care, la rândul lui, îl avea ca şef pe directorul economic. Acum rămânem doar cu directorul comercial, cu cel de la direcţia financiar-contabilă şi cu cel de personal. Va mai fi un şef al direcţiei miniere şi unul al direcţiei energetice şi atât”, menţionează Octavian Graure.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: