Manţog: „Pe Călinoiu nu l-a interesat soarta SNLO înainte de 2008“

Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Şerban, s-a întâlnit cu directorii companiilor din minerit şi energie, fără a discuta cu aceştia despre eventuale schimbări din funcţii. Unul dintre cei a căror schimbare este cerută insistent de „partenerii” din PSD, Ionel Manţog, arată cu degetul către liderul social-democrat Ion Călinoiu şi întreabă de ce nu l-a preocupat pe acesta soarta acestor domenii şi în vremea guvernării liberale.

Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, care este şi consilier al ministrului economiei, a participat la discuţiile pe care secretarul de stat Tudor Şerban le-a avut la Bucureşti şi spune că problemele puse în discuţie au fost cu totul altele decât cele pe care s-ar fi aşteptat să le discute cei de la PSD Gorj. Acesta declară că eventuale decizii politice de schimbare a directorilor actuali de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi de la complexurile energetice se iau doar la nivel central, indiferent de neînţelegerile existente în plan local între filialele celor două partide aflate la guvernare. Manţog spune că secretarul de stat a fost interesat să afle în special problemele cu care se confruntă exploatările de sare şi uraniu din România, problemele de la SNLO şi complexuri fiind mai puţin discutate. Activitatea SNLO este afectată în special de blocajul financiar, complexurile având probleme cu cererea mai redusă de energie şi cu posibilitatea de a expropria mai repede terenurile de pe care ar urma să exploateze cărbunele.

Manţog a ţinut ieri să menţioneze, încă odată, că în actualul context, nu înţelege de ce şefii PSD Gorj, în special preşedintele executiv Ion Călinoiu, sunt interesaţi „brusc” de problemele din minerit şi energie, lucru pe care nu l-au făcut şi pe vremea vechii guvernări. Social-democraţii au tăcut mâlc timp de doi ani, cât timp au fost în cârdăşie cu directorii liberali din minerit şi energie, iar acum s-au trezit preocupaţi de probleme care trebuiau rezolvate de mult şi pe care unii încearcă încă să le rezolve până nu este prea târziu. „Cred că Ion Călinoiu a uitat cum se dă cu sapa şi cum se plantează porumbul şi de aia l-a apucat brusc grija pentru ce se întâmplă în mineritul şi energetica din Gorj. Probabil că interesul acesta brusc a apărut de când nu mai face Ciurel liste în agenda personală. Când vindea Davidoiu creanţele SNLO nu-l interesa lucrul acesta. Faptul că doi ani la Rovinari nu s-a luat nicio decizie cu privire la viitorul unităţii iar nu l-a interesat pe el sau pe alţii din PSD Gorj care acum trâmbiţează pe la colţuri. Sunt absolut convins că şi Călinoiu şi alţii ştiu cine face paza la Rovinari sau cum se tipăresc ziarele pe banii complexului, aşa cum cred că ştie şi avocaţi care au câştigat de la fiecare complex energetic şi peste 20 de miliarde de lei vechi într-un an”, spune Ionel Manţog.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: