Marele derby Juventus-Inter, amânat din cauza coronavirusului

Italia este una dintre ţările care  au impus măsuri speciale În fotbal, după  Franţa şi  Eleveţia.  Marele derby dintre Juventus și Inter nu se va mai disputa, după ce inițial meciul ar fi trebuit să se dispute cu porțile închise, în condițiile în care Italia se confruntă cu epidemia de coronavirus. Mai mult,  echipa a doua a  celor de la Juventus a fost plasată în carantină.

Nici meciurile  Milan – Genoa, Parma – Spal, Udinese – Fiorentina și Sassuolo – Brescia nu s-au juact în această etapă din Serie A. Cele 5 meciuri amânate se vor juca pe 13 mai, iar finala Cupa Italiei se va disputa pe 20 mai.

Federaţia din Italia a luat această măsură pentru a proteja  jucătorii dar şi spectatorii,  numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia ajungând  la 821, iar cel al deceselor la 21.

Măsura nu este însă primită bine  de  toate  cluburile italiene. Tehnicianul echipei Napoli, Gennaro Gattuso, a declarat că nu este corect ca partidele din Serie A amânate din cauza coronavirusului să se dispute în luna mai. “Cu tot respectul pentru ceea ce se întâmplă în lume şi pentru cei care au murit, dacă se ia decizia să se joace cu porţile închise, trebuie să se dispute toate partidele. Am citit că meciurile amânate se vor juca la 13 mai şi nu este corect. Cred că trebuie să se dispute mai curând, să se găsească date, ori se joacă toate cu porţile închise, ori se amână, altfel nu este corect”, a spus Gattuso. El a precizat, la postul Sky, că înţelege situaţia legată de coronavirus, dar nu este corect ce se întâmplă cu fotbalul italian: “Să joci acum şi peste trei luni este diferit, deşi ştim că prioritatea este sănătatea. Dar dacă ar fi să îmi exprim opinia, repet: nu este corect”.

Sâmbătă, au fost amânate cinci meciuri din acest weekend din Serie A: AC Milan-Genoa, Parma-Spal, Sassuolo-Brescia şi Udinese-Fiorentina iar duminică meciul  Juventus – Inter.

Vizualizări: 361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: