Maria Băsescu, în vizită la Suseni şi Dobriţa

Surpriză neaşteptată ieri pentru bătrânii din cele două centre existente la câţiva kilometri de Târgu Jiu. Prima doamnă a României a înfruntat vremea vitregă din Gorj şi a mers în mijlocul acestora pentru a le oferi un strop de fericire, mai ales că mulţi dintre aceştia se gândesc la faptul că din cauza vârstei ar putea să nu mai apuce un viitor 8 martie. Soţia preşedintelul Traian Băsescu a venit în Gorj la invitaţia omului de afaceri Ion Firiza, un bun prieten al şefului statului. De altfel, soţia lui Firiza a fost cea care a sunat-o pe Maria Băsescu şi a invitat-o pe meleagurile Gorjului, cele două familii fiind în relaţii apropiate, preşedintele participând vara trecută la nunta organizată de omul de afaceri cu fiica sa la Cheile Buţii.

Prima doamna a mai fost în Gorj cu peste un an în urmă, când a vizitat un centru din Târgu Jiu pentru copii cu handicap deosebit. Maria Băsescu a dat dovadă de naturaleţe de când a coborât din maşină şi până când a plecat spre capitală, ea stând de vorbă cu jurnaliştii fără nicio inhibiţie, deşi reprezentanţii presei fuseseră „avertizaţi” din timp că astfel de discuţii nu ar fi posibile. Soţia preşedintelui a intrat în fiecare salon şi le-a dăruit bătrânilor pachete cu alimente si pijamale, iar doamnelor le-a oferit buchete de flori pentru ziua de 8 Martie. Cele două centre de bătrâni s-au ales după vizita de ieri şi cu 10 televizoare noi nouţe, acestea fiind achiziţionate de soţia lui Ion Firiza.

Maria Băsescu a fost primită la Suseni şi Dobriţa de şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, de şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Constantin Preoteasa, şi de şeful complexului de bătrâni, Tiberiu Tătaru, care ieri şi-a aniversat şi ziua de naştere. Soţia preşedintelui a fost extrem de bine primită de gazdele de la Gorj, Călinoiu neîncurcând „borcanele politice”. Din contră, acesta a vorbit-o de bine pe prima doamnă în stat, la fel ca şi Preoteasa sau Tătaru, care au apreciat, în primul rând, efortul făcut de aceasta pentru a ajunge în Gorj.

Aceasta este a doua vizita a soţiei preşedintelui în comuna gorjeană Runcu, unde se află cele ădouă centre de recuperare. Doar vremea rea a stricat vizita Mariei Băsescu, mirată, de altfel, că a început să plouă tocmai când maşina Serviciului de Protecţie şi Pază a intrat în municipiul Târgu Jiu.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: