Marius Băloi - La 16 ani, reprezintă peste o mie de elevi

Consideră că prin intermediul său relaţia profesor-elev va fi una deschisă dialogului şi doreşte să îi aducă şcolii în care învaţă un nou titlu de Şcoală Europeană. Sunt doar două dintre obiectivele pe care Marius Băloi, preşedintele elevilor din Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, şi le-a propus.

Marius învaţă la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, fiind în clasa a X-a, şi va reprezenta timp de un an drepturile celor 1300 de elevi din această instituţie de învăţământ. Nu este pentru prima dată când Marius îşi reprezintă colegii. „În clasa a VIII-a am fost ales preşedintele elevilor din Şcoala Generală «Alexandru Ştefulescu» din Târgu Jiu. Tot ce fac sau modul în care acţionez îl stabilesc pe moment”, menţionează tânărul.

Marius speră ca prin intermediul său vocea elevilor din Spiru să fie auzită. „Eu trebuie să prezint conducerii şcolii propunerile care îmi sunt sugerate de către elevi, să apăr interesul lor şi să organizez diverse activităţi în scopul îmbunătăţirii tuturor proceselor care se realizează în această instituţie. Vreau să readuc titlul de Şcoală Europeană instituţiei în care învăţ”, spune Marius.

Obiectivele vor fi atinse împreună cu întreaga sa echipă care formează Consiliul Elevilor din şcoală. „Împreună cu echipa mea formată din cei doi vicepreşedinţi, Alice Andreea Mareşi şi Alina Guşă, am planificat o serie de activităţi pentru anul şcolar în curs precum întâlniri între profesori şi elevi pentru îmbunătăţirea relaţiilor între aceştia şi activităţi tematice menite să îi autodetermine pe elevi să se implice în viaţa culturală”, mai povesteşte liderul elevilor.

În prim-plan se află relaţia profesor-elev, care, consideră tânărul, se poate îmbunătăţi printr-un dialog deschis. „Fiecare are cuvântul lui de spus. Chiar începând de săptămâna viitoare o să organizăm întâlniri la care să participe reprezentanţi din ambele tabere. Această relaţie poate fi îmbunătăţită doar prin discuţii libere, fără ascunzişuri”, este de părere Marius.

Pasionat de chimie

Marius este înscris la Matematică-Informatică şi doreşte să se specializeze în străinătate, la o universitate din Marea Britanie. „Consider că în străinătate nivelul este mult mai ridicat în comparaţie cu ceea ce ni se oferă în ţară”, mai spune Marius. De mic a îndrăgit chimia, ştiinţă pe care o consideră importantă pentru înţelegerea fenomenelor din jur. „Mă pregătesc în vederea obţinerii unui bun rezultat la Olimpiada Naţională de Chimie din acest an. Este o ştiinţă care m-a atras de când eram în clasa a VII-a şi consider că a înţelege fenomenele din jurul nostru înseamnă a conştientiza propria noastră existenţă pe acest pământ”, adaugă acesta.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: