Marocul a făcut o nouă victimă la Campionatul Mondial

Naționala de fotbal din Maroc scrie istorie la Cupa Mondială 2022. Marocanii s-au calificat în semifinale după meciul de sâmbătă în care victima de serviciu a fost Portugalia.

Echipele mici ajunse în fazele superioare ale Cupei Mondiale produc surprize. După Croația a venit rândul Marocului să scoată din competiție o favorită la titlul mondial. După ce a învins Belgia, Marocul a eliminat forțe ca Spania și Portugalia.

În grupele Cupei Mondiale, Maroc a remizat cu Croația, 0-0, a învins Belgia, 2-0, a depășit Canada, 2-1 apoi a eliminat Spania, 0-0 (3-0 după loviturile de departajare), și a trecut de Portugalia, 1-0.

După succesul de sâmbătă cu Portugalia, Maroc a devenit prima echipă africană și arabă calificată în semifinalele Cupei Mondiale. Performanța a fost reușită pe Al Thumama Stadium din Doha.

Mai mult, Maroc este neînvinsă cu Walid Regragui ca selecționer acesta fiind primul antrenor african din istorie care atinge faza semifinalelor unei Cupe Mondiale.Tot la capitolul statistici pozitive, Marocanii nu au încasat gol de la adversari până acum la Campionatul Mondial din Qatar. A existat un singur autogol, al lui Nayef Aguerd, în meciul cu Canada, scor 2-1. „Am realizat deja lucruri extraordinare, dar credem că nu este suficient, vrem să mergem mai departe. Noi am arătat deja că toţi analiştii au greşit când au vorbit de şansele Belgiei şi Spaniei. Toţi au crezut că vom pierde împotriva acestor echipe” declara Walid Regragui înaintea meciului cu Portugalia. Tehnicianul mai anunța analiștii că nu au văzut Marocul la 100% din potenţial, ceea ce face ca viitorul adversar să se teamă de meciul cu marocanii. Iar viitorul adversar din semifinale va fi chiar campioana mondială Franța.

În cel de-al doilea meci de sâmbătă Anglia a fost învinsă de Franța, scor 1-2, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Aurelien Tchouameni și Olivier Giroud au marcat golurile reprezentativei din Hexagon, pe când Harry Kane a înscris golul englezilor, din penalty.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: