Marți, zi de proces pentru Condescu și Temelescu

Într-o zi de marți au fost reținuți pentru 24 de ore, marțea trecută au fost trimiși în judecată, iar marțea aceasta vor afla dacă cererea de arestare preventivă formulată pe numele lor este acceptată sau nu de către judecătorii Tribunalului Olt, fiind foarte posibil ca marțea viitore să fie judecată o eventuală contestație la decizia de azi.

Marin Condescu și Viorel Temelescu sunt așteptați la instanța de la Slatina, deși prezența nu e obligatorie, dar e binevenită, magistrații urmând să dea în cursul zilei un verdict cu privire la solicitarea procurorilor gorjeni de arestare preventivă a celor doi.

Foștii șefi de la Pandurii spun că au încredere în Justiție și sunt convinși că vor fi judecați în stare de libertate, așa cum și ancheta a fost făcută cu ei tot în libertate, fără a exista probleme în privința administrării probelor sau a prezentării acestora la Parchet pentru audieri. Rămâne de văzut câte probe s-au strâns, între timp, în dosar, după ce, toamna trecută, propunerea de arestare preventivă a celor doi a fost respinsă și de Tribunalul Gorj, dar și de Curtea de Apel Craiova tocmai pentru că la dosar nu erau probe care să justifice emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Procesul de la Slatina are loc azi în condițiile în care avocatul lui Marin Condescu solicitase instanței amânarea luării unei decizii, fostul președinte declarând săptămâna trecută că nici el și nici avocații săi nu au aflat decât din presă despre finalizarea cercetărilor. Chiar și așa, instanța a decis ca verdictul la cererea de arestare preventivă să fie pronunțat azi. „Respinge cererea de preschimbare a termenului din data de 20 mai 2014, ora 13,00 formulată de avocat Anatol Pînzaru, apărător ales al inculpatului Condescu Marin. Definitivă”, se arată în prima decizie luată de Tribunalul Olt în dosarul Condescu.

Fostul președinte de la Pandurii spune că se va prezenta la proces chiar și în acest condiții, menționând că nu are nimic de ascuns și nici motive să se teamă de Justiție.„Nici eu și nici domnul avocat nu am primit rechizitoriul pentru a vedea faptele de care sunt acuzat. Doar ce am aflat din presă, dar eu spun a nu știu câta oară că nimic din activitatea de la Pandurii nu este de natură ilegală. Vom merge la proces și ne vom apăra chiar și în aceste condiții pentru a ne dovedi nevinovăția”, spune fostul președinte. Marin Condescu este acuzat de procurorii gorjeni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi spălare de bani, iar adjunctul său, Viorel Temelescu, va fi judecat pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: