Martinovic: „Nu cred că există oferte pentru a pleca de la Pandurii!”

Novak Martinovic are o poveste interesantă legată de venirea sa la Târgu Jiu. Iniţial a fost adus doar la probe de impresarul sârb Zvonko Milojikovic, în cantonamentul din Antalya, în urmă cu un an. Antrenorul de atunci al echipei l-a refuzat, Sorin Cârţu explicând că vrea să mai vadă şi alţi fundaşi centrali. Martinovic şi-a mai încercat o dată şansa în următorul stagiu de pregătire şi a fost acceptat de Cârţu.

Aflat în Serbia, Novak Martinovic a profitat de vacanţa scurtă primită înainte de sărbători pentru a face un scurt turneu, de şase zile, prin ţările din fosta Iugoslavie şi  pentru a-şi vizita prietenii. Pentru că la sârbi Crăciunul se sărbătoreşte după Anul Nou, Martin speră să poată veni mai târziu la reunirea lotului. În ceea ce priveşte ofertele vehiculate pentru un eventual transfer al său de la Pandurii, Martinovic spune că nu crede că acestea sunt reale pentru că nu a discutat nimic în acest sens cu conducerea sau cu impresarul său.

Reporter: Cum e în vacanţă Martin, cum te bucuri de zilele libere de după încheierea turului?

Novak Martinovic: Nu prea e timp de vacanţă, dar am avut şase zile de ralaxare să zic mai activă. Am fost într-un scurt turneu în ţările din fosta Iugoslavie, am stat câte două zile în Slovenia, Bosnia şi Croaţia. Cam aceaasta a fost toată vacanţa, că de acum reîncep antrenamentele. Antrenorul ne-a dat un program să ne pregătim pe vacanţă pentru a fi în formă când revenim la Târgu Jiu.

Rep.: Ce vei face de Crăciun, ai planuri sau vei fi alături de familie?

N.M.: La noi Crăciunul nu e acum, odată cu cel din România. La noi se sărbătoreşte mai târziu, pe data de 7 ianuarie. Suntem de religie tot ortodoxă, dar avem un alt calendar al evenimentelor. Sărbătorim Anul Nou la fel ca în România, dar Crăciunul mai târziu. Voi fi la trecerea dintre ani acasă alături de familie şi mi-aş dori să fiu şi de Crăciun, dar nu ştiu dacă se va putea. Vom încerca să vorbim cu antrenorul nostru să ne permită mie şi lui Milanco să venim mai târziu cu două zile la reunire, pentru a fi alături de familii. Rep.: Impresarul tău a spus că vei pleca de la Pandurii pentru că s-a renunţat la Basara, e adevărat?

N.M.: Nu, e doar o glumă, eu n-am mai discutat cu impresarul de o lună. Şi nici nu am cum să plec pentru că am contract cu Pandurii. Nu pot pleca decât dacă ar exista vreo ofertă de transfer. Şi din câte ştiu eu nu există.

Rep.: Dar s-a tot scris că te vrea Copenhaga, apoi Dinamo şi acum Steaua, ştii ceva de aceste posibilităţi?

N.M.: Nu cred că există aceste oferte, am auzit şi eu de unele din aceste variante, dar n-am primit nici o ofertă, nici impresarul şi nici clubul. Nu cred că ele există câtă vreme nu s-a primit nimic oficial.

Rep.: Dar dacă vei avea o ofertă vei alege să pleci de la Târgu Jiu?

N.M.: Nu ştiu, nu m-am gândit să plec dar dacă aşa va decide clubul că e mai bine şi va fi şi în avantajul meu poate voi pleca. Deocamdată nu pot vorbi de plecare pentru că eu sunt la Pandurii şi am contract cu echipa din Târgu Jiu.

Rep.: Cum a fost acest tur de campionat pentru Pandurii?

N.M.: În orice caz nu aşa cum ne aşteptam pentru că ne-am fi dorit să acumulăm mai multe puncte şi chiar puteam să câştigăm mai multe meciuri acasă, dar am avut ghinion. Ne-a fost greu mai ales în ultimele etape când n-am mai reuşit să câştigăm destul de mult timp, dar e bine că am încheiat turul cu o victorie totuşi, pentru că asta ne aduce ceva mai multă linişte.

Rep.: Cum ţi s-a părut publicul de la Târgu Jiu în acest an?

N.M.: Publicul de la Târgu Jiu e minunat, îmi place pentru că jucăm de multe ori cu stadionul plin, mai ales la meciurile importante, dar de regulă vin destul de mulţi spectatori la fiecare meci. A fost unul dintre aspectele pentru care am ales să vin la Târgu Jiu.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: