„Mărul de aur” va aduce turişti la Târgu Jiu

Primarul Florin Cârciumaru a fost informat oficial cu privire la faptul că trofeul „Mărul de aur” va ajunge în acest an la Târgu Jiu. Trofeul, considerat un fel de Oscar al turismului, este acordat în baza evaluării jurnaliştilor specializaţi în turism din mai multe ţări europene.

Premiul acordat de Asociaţia Internaţională a Jurnaliştilor de Turism a fost instituit în 1970 şi a onorat, până acum, un număr de 43 de destinaţii turistice din toată lumea, în contextul în care au fost ani fără decernare (1977, 1989, 1992, 1998 şi 1999) şi ani (2009) în care s-au acordat chiar şi patru premii. Primii care s-au bucurat de a acest premiu,  în 1971, au fost sicilienii, iar românii se mândresc cu el  din 1975, atunci când Mănăstirea Moldoviţa fost recompensată cu acest fruct. În 2009, România a mai primit trei distincţii pentru Mărginimea Sibiului, Delta Dunării şi compania aeriană Blue Air.

“Acest trofeu va îmbogăţi CV-ul oraşului şi înseamnă foarte mult pentru turişti. Jurnaliştii străini au fost foarte bine primiţi nu numai la Târgu Jiu, unde au venit să vadă ansamblul Brâncuşi, dar şi în judeţ, unde au văzut Transalpina, Cheile Olteţului, mănăstirile de la Tismana, Lainici, Polovragi, peşterile, muzeul satului alte obiective cu care Gorjul se mândreşte”, a spus primarul Cârciumaru, convins că „Mărul de aur” va aduce mai mulţi turişti în Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: