Târgu Jiu: Pericol de prăbușire. Au intervenit pompierii!

Pompierii gorjeni au intervenit, joi seara, în strada Corneliu Coposu, din Târgu Jiu, după ce polițiști locali au sesizat că există riscul să se prăbușească elemente de construcții de pe blocuri. Pompierii au intervenit cu o macara și au îndepărtat bucățile de lemn și cărămidă care amenințau să cadă și să rănească trecătorii.

Asociația de proprietari din zonă a fost avertizată de polițiștii locali să ia astfel de măsuri pentru a evita rănirea trecătorilor, mai ales că vântul a bătut toată ziua cu putere. „Având vedere pericolul iminent de prăbușire a unor elemente de construcții de la nivelul acoperișului unui bloc de locuințe de pe strada Corneliu Coposu din municipiul Târgu Jiu, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au solicitat conducerii asociației de proprietari să ia toate măsurile necesare pentru protejarea vieții și integrității fizice a persoanelor”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Numai anul trecut, polițiștii locali au notificat 170 de asociații de proprietari că trebuie să ia măsuri urgente. În caz contrar riscă amenzi. “Neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1000 lei, conform Legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor”, a mai notat Poliția Locală.

Vizualizări: 2,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: