Măștile, obligatorii în aer liber? Ce spun autoritățile din Gorj

Deși numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este tot mai mare și în județul Gorj, autoritățile au anunțat că nu iau în calcul pentru moment să introducă obligativitatea măștii și în spațiile deschise, dar aglomerate. Președintele Consiliului Județean Gorj a anunțat că o astfel de hotărâre se poate lua doar la propunerea medicilor epidemiologi.

Joi, Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat 47 de noi îmbolnăviri cu virusul Covid 19. Astfel, numărul total de cazuri de coronavirus, în Gorj, de la izbucnirea pandemiei se apropie de 800.

Autoritățile județene au anunțat că nu iau în calcul să ia o hotărâre ca masca să devină obligatorie și în aer liber. Cel puțin, până acum nu a fost făcută o astfel de propunere din partea celor de la DSP.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că o astfel de decizie se poate lua doar în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Orice măsură se ia doar la propunerea DSP în ceea ce privește purtarea măștii în spațiile deschise. Vom analiza. Nu avem o propunere a DSP. Dar o să discutăm în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Medicii epidemiologi o să vină cu o asemenea propunere dacă se impune. Doar la propunerea DSP se poate lua o decizie asemănătoare celor din Argeș, Vâlcea și așa mai departe, a declarat Cosmin Popescu, la Radio Infinit.

Până acum, în tot mai multe județe a fost introdusă obligativitatea purtării măștii și în aer liber. Printre acestea, Vâlcea, Argeș, Galați, Brașov sau Dâmbovița, unde sunt înregistrate tot mai multe cazuri de Sars-Cov2.

Vizualizări: 3,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: