Măsuri pentru combaterea violenţei în şcoli

Elevii din unităţile de învăţământ din judeţul Gorj vor trebui să răspundă unor chestionare privind violenţa, urmând ca pe baza răspunsurilor să fie întocmit un raport privind fenomenul de violenţă şcolară din judeţ. Directorii şcolilor au adoptat la rândul lor o serie de măsuri pentru a preveni actele de violenţă, printre care se numără introducerea pazei în şcoli sau a camerelor de supraveghere.

Chestionarele, monitorizarea frecvenţei elevilor la cursuri sau realizarea unor fişe de înregistrare a cazurilor de violenţă în şcoală sunt câteva dintre măsurile pe care le va adopta ISJ Gorj pentru reducerea actelor de violenţă în rândul elevilor. De asemenea, pentru siguranţa copiilor la şcoală, părinţii vor plăti firme de pază. ”Părinţii elevilor de la Colegiul Tehnic Gheorghe Magheru vor plăti pentru paza elevilor la şcoală. Deja din acest semestru o firmă va asigura pe anumite segmente din program paza elevilor. De asemenea, vom continua amplasarea camerelor de supraveghere şi în zone precum curtea din spate a şcolii şi vom susţine uniforma în şcoală”, spune Marius Buzera, directorul unităţii de învăţământ. Acesta mai spune că în clasele în care există elevi care pot crea anumite probleme vor fi invitaţi la cursuri şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale.

ANALIZĂ

Dintr-o analiza realizată la nivel local de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în baza unor interviuri de grup cu reprezentanţi ai cadrelor didactice şi elevi, a reieşit faptul că, într-un clasament al agresiunilor întâlnite în mediul şcolar, cea mai mare frecvenţă o au cele din relaţia elev-elev, reprezentate în special de violenţa verbală.  Majoritatea incidentelor semnalate, precum tâlhării, bătăi sau ameninţări, s-au petrecut în zonele adiacente şcolii, după încheierea programului.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: