Romanescu: Pandurii are un drept de preemțiune asupra folosirii bazei sportive

Stadionul Municipal din Târgu Jiu trebuie să fie folosit de echipele care solicită acest lucru, dar mai ales de echipele naţionale, este de părere primarul Marcel Romanescu. Edilul spune că se caută soluţii ca acest stadion să poată fi folosit şi de Pandurii Târgu Jiu, „care are un drept de preemțiune asupra folosirii acestei baze sportive”, dar nu are exclusivitate.

Primarul Marcel Romanescu consideră că Pandurii trebuie să își desfășoare activitatea pe noul stadion de la Târgu Jiu, dar nu poate avea exclusivitate pentru că autoritatea locală a hotărât ca toate echipele naționale de fotbal să poată folosi cu titlu gratuit stadionul.

În acest context, edilul a declarat la Radio Infinit că nu e adversarul clubului Pandurii, cum s-ar putea înţelege din demersurile făcute, şi că Pandurii va juca pe stadion dacă se va putea înscrie în viitorul sezon. ”Nu voi privi clubul Pandurii şi nu l-am privit niciodată ca pe un adversar. Pandurii este clubul nostru, al tuturor, și dacă la un moment dat va avea nevoie de această bază sportivă pentru campionatul următor, va putea juca. Părerea mea este că nu se va mai relua acest campionat și cred că după 1 septembrie va începe un nou campionat. Dacă clubul se va putea înscrie în viitorul campionat, vom găsi soluțiile în așa fel încât Pandurii să folosească la capacitate maximă stadionul, dar nu cu exclusivitate. Asta este ceea ce trebuie să înțeleagă cei de la Pandurii. Până la urmă, strategia folosirii acestui stadion trebuie să o facă autoritatea publică locală, nu clubul Pandurii. Clubul Pandurii trebuie să fie cel care are un drept de preemțiune asupra folosirii acestei baze sportive. În rest sunt foarte multe echipe care au solicitat folosirea bazei sportive”, a spus primarul Târgu Jiului.

Romanescu aşteaptă în continuare la Târgu Jiu şi echipele naţionale: „Sperăm să vină și echipele naționale, pentru că în același proiect de hotărâre am stabilit ca toate echipele naționale, indiferent de categorie, indiferent de vârstă să poată să desfășoare meciuri la Târgu Jiu oficiale gratuit”.

Primarul Romanescu a explicat că, în felul acesta se încearcă, prin relația foarte bună cu Federația Română de Fotbal, să atragă cât mai multe meciuri oficiale la Târgu Jiu pentru echipele naționale de fotbal. Deocamdată nici un meci al unei naţionale nu a fost programat la Târgu Jiu şi este greu de crezut că se va mai programa în acest an, având în vedere situaţia pandemiei de coronavirus.

Vizualizări: 652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: