Mazilu: “Alianţa USL nu trebuie confundată cu contopirea celor două partide”

Mihai Mazilu, vicepreşedintele PNL Gorj, vrea să păstreze relaţii amiabile cu PSD-ul. Ba mai mult, spune că la primărie face o echipă bună cu viceprimarul Iuliu Călina, pe care îl consideră un brand al PSD- ului la Târgu Cărbuneşti. Penelistul Mazilu este convins de faptul că la masa negocierilor vor fi rezolvate toate neînţelegerile din cadrul Uniunii Social Liberale de la Gorj.

Cum stau lucrurile în alianţă?

În viitorul apropiat sper ca lucrurile să intre pe făgaşul normal. În alianţă sunt două bărci legate una de alta, în condiţiile în care toţi vâslaşii trag în acelaşi sens treburile nu au cum să nu stea bine. Toţi ar trebui să înţeleagă că alianţa nu trebuie confundată cu contopirea celor două partide, fiecare dintre acestea are propria identitate.

Care credeţi că este motivul pentru care lucrurile nu s-au limpezit în totalitate?

Principalul motiv îl reprezintă faptul că se impune un singur candidat din partea USL, iar fiecare partid vrea să aibă oamenii săi la guvernare. Cred totuşi că la masa de negocieri micile neînţelegeri se vor rezolva. Ştiu că preşedintele nostru este un om capabil care va reuşi să împace şi capra şi varza şi lupul. Se vor face analize la nivelul fiecărei localităţi din Gorj şi sunt sigur că vom ajunge la un consens.

Pentru PNL este benefică alianţa?

În momentul de faţă, consider că alianţa este benefică. Dacă protocolul se va respecta nu vor nici un fel de probleme. Noi suntem conştienţi de şansele pe care le avem şi nu trebuie să ignorăm locul pe care îl ocupă partidul în sondaje. Şi dacă am merge separat la alegeri tot am avea rezultate bune. Însă trebuie să realizăm că scopul alianţei este de a ajunge la guvernare, iar acest lucru se va realiza dacă vom lăsa orgoliile la o parte.

La Târgu Cărbuneşti funcţionează alianţa?

La Târgu Cărbuneşti nu sunt probleme între cele două partide. Relaţiile din PNL şi PSD sunt amiabile, iar la primărie se face o echipă bună. Pot să spun că lucrez foarte bine cu viceprimarul Iuliu Călina, care este un brand al PSD-ului.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: