Mazilu ignoră avertizările de iarnă! Elevii, trimişi la şcoală!

Decizia Prefecturii şi a Inspectoratului Şcolar de a întrerupe cursurile l-a lăsat rece pe primarul din Târgu Cărbuneşti. Edilul a dispus profesorilor să meargă la cursuri şi a trimis microbuzele după copii. „La mine drumurile sunt bune”, spunea Mazilu ieri dimineaţă, dar a mai nuanţat după câteva ore, când două sate au fost izolate de nămeţi. Inspectorul şcolar general Justin Paralescu îi transmite primarului Mihai Mazilu că dispoziţiile trebuie respectate.

La Cărbuneşti cursurile la Şcoala Generală au fost ţinute normal, deşi duminică prefectul de Gorj Liviu Andrei şi inspectorul şef al ISJ Justin Paralescu au comunicat tuturor directorilor de şcoli şi primarilor din Gorj că până marţi, inclusiv, cursurile sunt sistate. Chiar şi aşa la Târgu Cărbuneşti elevii au fost la şcoală. Părinţii acestora susţin că pe ei nu i-a anunţat nimeni că nu se ţin cursurile.

Veronica Popescu, directorul adjunct al Şcolii Generale „George Uscătescu”, a spus că profesorii nu au reuşit să anunţe la timp toţi părinţii.

„Copiii au o cutumă, să vină dimineaţa la şcoală”

Primarul Mihai Mazilu declara ieri presei, la primele ore ale dimineţii, că decizia de a se ţine cursurile la şcoli i-a aparţinut, deoarece drumurile erau practicabile. Dar, a nins continuu, şi două sate aparţinând de Târgu Cărbuneşti erau izolate ieri la prânz.

Copiii au fost aduşi la cursuri cu microbuzul şcolar şi profesorii au primit dispoziţie să vină la cursuri. Primarul Mihai Mazilu şi-a nuanţat declaraţia şi a spus că orele s-au ţinut pentru că elevii au venit la cursuri: „Parţial este decizia mea. Vedeţi dumneavoastră, copiii au un obicei, o cutumă, să vină dimineaţa la şcoală. Dacă tot au venit, s-au ţinut orele”.

„Nu intrăm în polemică, decizia trebuie respectată“

Iustin Paralescu, inspectorul şef al ISJ Gorj, susţine că dispoziţiile trebuie respectate, iar marţi nu se vor mai ţine cursuri nici la Cărbuneşti. „Avem un semn de întrebare cu privire la ce s-a întâmplat la Cărbuneşti. Domnul primar ne-a spus că poate asigura desfăşurarea cursurilor în bune condiţii. Nu dorim să intrăm în polemică, dar dacă s-a luat o decizie la nivel de judeţ, aceasta trebuie respectată. Prognoza meteo a impus această decizie”, a spus

Justin Paralescu.

Cei mai micuţi dintre elevi nu păreau bucuroşi de mica vacanţă. Copiii spuneau că vor să vină şi marţi la şcoală.

SILITORI

Şi la şcolile din Târgu Jiu au fost elevi care au ajuns la cursuri ieri dimineaţă, pentru că nu aflaseră că luni şi marţi nu se fac ore. Copiii au fost întorşi din drum şi anunţaţi să rămână acasă până miercuri. Un copil de la Şcoala <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />13 a spus că aflase că nu se fac ore, dar a vrut să verifice dacă este adevărat. Un altul era nedumerit că trebuie să se ducă pe jos acasă. Tatăl său l-a adus cu maşina, l-a lăsat în poarta şcolii şi a plecat.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: