Mazilu promite că-şi donează salariul de primar ca să bage apă în sat

Ministerul Dezvoltării şi Turismului a decis finanţarea a doua obiective în judeţul Gorj. Este vorba de alimentarea cu apă a satului Pojogeni şi înfiinţarea unei staţii de epurare a apelor uzate la Rovinari. Ambele investiţii sunt costisitoare, iar o parte din cheltuieli sunt suportate de la bugetul local al fiecărei localităţi. Dacă la Rovinari există fonduri, pentru lucrările de la Pojogeni, edilul din Cărbuneşti este dispus sa-şi doneze indemnizaţia de primar pentru ca acest proiect să fie dus până la capăt.

Valoarea investiţiei, de care vor beneficia peste 900 de persoane, se ridică la 30 de miliarde de lei, 10% din această sumă fiind suportată de la bugetul local. Pentru a finaliza acest proiect edilul din Cărbuneşti, Mihai Mazilu, pune la bătaie chiar şi indemnizaţia de primar, ba mai mult, să se împrumute. ”De aş ştii că mă împrumut, de aş ştii că o să renunţ la indemnizaţia mea de primar care este cu trei milioane mai mult decât a unei femei de serviciu şi de cinci ori mai mică ca a unor pensionari procurori din Cărbuneşti, nu las să îmi treacă printre degete această investiţie. Chiar dacă cea mai mare parte a locuitorilor din Pojogeni au altă orientare politică, eu nu ţin cont de asta şi vreau să beneficieze de acest fluid al vieţii” a precizat  Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti

Şi la Rovinari vor începe lucrările la staţia de epurare a cărei valoare ajunge la peste două milioane de euro. Contribuţia de la bugetul local este de 400 de mii de euro. ”E o lucrare care este foarte necesară oraşului Rovinari, apele uzate se revarsă în Jiu fără să fie epurate, suntem conştienţi de necesitatea ei şi trebuie să găsim o soluţie. Din păcate Consiliul Judeţean nu a putut aloca sume pentru Rovinari. Se spune că Rovinariul ar avea bani. Avem, dar pentru investiţiile noastre nu şi pentru cele care privesc întregul judeţ”, a spus Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Cele două investiţii urmează să fie implementate începând cu această toamnă.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: