MEC: Cele două companii mai mici nu sunt o alternativă

Ministerul Economiei a confirmat faptul că procesul de înfiinţare a celor două companii energetice, Electra şi Hidroenergetica, continuă. Răspunsul dat jurnaliştilor de la Hotnews este surprinzător, dat fiind că instanţa a respins irevocabil constituirea lor. Mai mult, surse din minister spun că înfiinţarea unor companii mai mici, de mărimea complexului din Oltenia, este doar o etapă în formarea celor doi coloşi energetici.

"De fapt, înfiinţarea celor doua companii mai mici ar fi o etapa premergătoare in procesul de formare a companiilor mai mari, Electra si Hidroenergetica. Nu este vorba de o soluţie alternativă, ci de o etapă premergătoare", susţin surse din Ministerul Economiei încercând sa explice de ce se vorbeşte de o noua formula de grupare a societăţilor energetice in condiţiile in care nu s-a renunţat la ideea creării giganţilor Electra si Hidroenergetica.

Pe lista neagră a FMI


Tot in cadrul negocierilor cu FMI s-a discutat si despre o posibila vânzare a unor pachete strategice la complexurile energetice precum Craiova, Turceni si Rovinari, societăţi care ar fi urmat sa facă parte din Electra. 
Mai mult, Guvernul s-a angajat in fata FMI sa demareze in cel mai scurt timp posibil introducerea managementului privat la companiile de stat. Astfel, in luna iunie trebuie stabilite clar societăţile care vor avea management privat. Management privat vor avea şi companiile incluse pe lista neagră a FMI. Cum este cazul CE Turceni şi SNLO. La acestea, se vor adăuga si altele, multe dintre ele fiind din sectorul energetic.

RESPINGERE

Curtea de Apel Bucureşti a respins pe 14 aprilie recursul formulat de Hidroelectrica rămânând astfel irevocabilă respingerea înregistrării companiei Hidroenergetica. Anterior pronunţării Curţii de Apel asupra recursului înaintat de Hidroelectrica, in luna martie 2011 instanţa a decis in mod irevocabil ca nu poate fi înregistrat nici Proiectul de fuziune in vederea constituirii Electra. Alte 20 de contestaţii au fost depuse de Fondul Proprietatea. 

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: