Meci capital pentru Pandurii cu FC Braşov

Gorjenii primesc sâmbătă vizita celor de la FC Braşov într-un meci considerat decisiv pentru menţinerea în lupta pentru evitarea retrogradării a echipei din Târgu Jiu. Pandurii nu mai au voie să facă paşi greşiţi şi singura variantă la acest meci este victoria pentru a mai putea spera că nu vor retrograda. Absenţele din lot nu mai sunt numeroase la acest meci şi Cârţu se poate baza aproape pe toţi jucătorii, singurii absenţi fiind Rusu şi Păcurar, tehnicianul apelând şi la doi dintre cei exilaţi la echipa a doua, Stancu şi Ghindeanu.

Lotul convocat pentru meciul cu FC Braşov a intrat de ieri în cantonament la Hotel Sport, tot ieri Cârţu programând şi un meci şcoală între jucătorii din lot, la ora oficială a jocului, pe terenul pe care se va disputa partida. Din lot nu fac parte Rusu şi Păcurar, primul suspendat iar al doilea accidentat, ieri aceştia pregătindu-se separat de echipă.

Le-a iertat toate greşelile

În ceea ce priveşte lotul, Cârţu va mai face unele schimbări precizând că se va adapta la situaţia de la ora meciului pentru a alege cel mai bun unsprezece: „Vedem ce se va schimba pentru meciul cu FC Braşov la ora jocului. E normal să schimbăm ceva dacă vrem victoria, nu putem juca fără portar dacă vrem să batem. Clar că trebuie să ne adaptăm pentru situaţia meciului”.

O problemă cu care se confruntă tehnicianul este numărul mare de extracomunitari, doar cinci putând evolua în acelaşi timp pe teren: „E dificil şi la noi acum pentru că avem foarte mulţi extracomunitari şi trebuie să vedem cum îi combinăm. Sperăm că vom reuşi să obţinem victoria poate cu aceiaşi jucători”.  

Pentru a completa lotul, tehnicianul a mai apelat şi la jucătorii trimişi la echipa a doua, Stancu şi Ghindeanu, precizând că de acum face uitate toate greşelile anterioare: „Nu mă mai uit în urmă şi nu mai vreau să le văd greşelile. Sunt probleme cu care ne confruntăm,  accidentări sau cele cu cartonaşele şi sunt foarte grele. Ai jucători indisponibili foarte importanţi pe care îi plăteşti la un anumit standard şi nu-l poţi folosi când ai nevoie”.

Moldovan se teme de Pandurii

Antrenorul braşovenilor, Viorel Moldovan, a declarat ieri că jocul cu Pandurii nu va fi uşor pentru echipa sa, dar presiunea e mai mare la gazde din cauza situaţiei în care se află: „Va fi un meci foarte dificil cu Pandurii, o echipă care îşi doreşte foarte mult cele trei puncte, care sunt vitale pentru ei pentru a rămâne în prima ligă. Sigur, presiunea e mai mare pentru adversari decât pentru noi. Le-am şi spus băieţilor că trebuie să arate o concentrare maximă şi o determinare totală pentru pe putea obţine ceva la Târgu Jiu. Sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de la Târgu Jiu”.

Moldovan le cere jucătorilor săi concentrare şi determinare pentru că în joc sunt contractele lor din vară cu FC Braşov: "Mai sunt 6 meciuri, 18 puncte puse în joc şi vrem să obţinem cât mai multe din acele puncte. Am vorbit cu jucătorii şi le-am transmis că trebuie să aibă o atitudine şi o determinare foarte mare în aceste jocuri şi să arate ce pot, pentru a putea obţine un nou contract din vară, aici sau în altă parte. Trebuie să convingă că merită". Pentru partida cu Pandurii, Viorel Moldovan nu-i poate folosi pe Abrudan şi Hadnagy, suspendaţi, şi nici pe Măldărăşanu, accidentat.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: