Medalie de bronz la canotaj pentru un gorjean

Gorjeanul Enache Marian Florian, membru al lotului olimpic de canotaj, a mai bifat o reușită în cariera sa. El a obținut medalia de bronz în echipajul de patru vâsle la Campionatul European de seniori de la München. În echipa lui Enache au fost și Ioan Prundeanu, Miihai Chiruta și Ciprian Tudosă.

În urmă cu mai puțin de o lună, tânărul sportiv a mai obținut tot o medalie de bronz la Cupa Mondială de Canotaj din Elveția, la proba de patru vâsle.
"Canotajul pentru mine înseamnă absolut totul. Este un mod de viață, un job, un mod de a face performanță. Aici mă simt în largul meu. Sunt un tip emotiv, pun suflet în tot ce fac, mă motivează… știu că noi putem mai mult. Este visul oricărui sportiv să se califice la olimpiadă. Dar mie nu îmi este de ajuns să fiu acolo, vreau minim să plec de acolo cu o finală. Medalia va fi un bonus”, afirma Marian Enache, în 2021, pentru TVR.
Enache Marian Florian are 27 de ani, este de loc din comuna Aninoasa și practică acest sport de 13 ani, în prezent fiind legitimat la clubul CS Dinamo București.

Acum câteva zile, o altă gorjeancă, Denisa Tîlvescu, a adus României medalii de aur la competiția de la Munchen.

Vizualizări: 1,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: