Pandurii ajută Craiova să joace meciul cu Hapoel la Severin

Universitatea Craiova va juca meciul cu Hapoel Beer Sheva, din Conference League, pe Stadionul Municipal din Severin. O parte din infrastructura stadionului severinean a fost realizată de clubul Pandurii, care a jucat acolo un meci de Europa League în 2016 şi a omologat stadionul pentru competiţii europene.

Universitatea Craiova speră să ajungă în grupele Conference League după dubla cu Hapoel Beer Sheva iar oltenii sunt foarte optimiști că vor obţine victoria în meciul de la Severin. Cele două echipe se vor întâlni în prima manșă, joi, la Turnu Severin, iar oltenii așteaptă ca duelul din play-off-ul Conference League să se dispute cu casa închisă.

Oltenii din Craiova au mai jucat un meci de cupe europene la Severin, şi atunci, la fel ca acum, au beneficiat de îmbunătăţirile aduse de Pandurii Târgu Jiu stadionului din Severin. UEFA avea atunci anumite cerinţe obligatorii pentru meciuri europene pe care stadionul din Severin nu le îndeplinea, în special cele referitoare la transmiterea la Tv a meciurilor şi la facilităţile pentru mass-media, cabine pentru comentatori şi săli de conferinţe. Pentru a putea omologa stadionul din Severin, Pandurii au făcut investiţii majore pe care nu le-au mai putut recupera, fiind vorba de construcţii adiţionale care s-au făcut atât în exteriorul stadionului cât şi în zonele interioare.

Pandurii a jucat în 2016, la Severin, în preliminariile UEFA Europa League, cu Maccabi Tel Aviv, iar un an mai târziu, Universitatea Craiova primea tot la Severin, vizita celor de la AC Milan, folosind infrastructura amenajată de Pandurii la stadion.

Galerie foto



Vizualizări: 13,906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: