Mediatizare cu portavocea pentru ajutorul de secetă!

Ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012, asupra culturilor agricole nu este suficient mediatizat. Pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor posibilitatea de accesare a acestui ajutor, la Prefectură au fost chemaţi reprezentanţii primăriilor. Ideile de propagandă nu au lipsit, unii lipesc afişe la avizier, alţi folosesc portavocea.

 

 

Reprezentanții primăriilor din județul Gorj au fost chemați vineri la şedinţă pentru a fi instruiți cum trebuie să mediatizeze acordarea sprijinului oferit  agricultorilor în urma secetei din această vară.

Reprezentanţii Primăriei Tânţăreni s-au gândit la o modalitate inedită! Propaganda cu portavocea. “Ajutorul este benefic pentru cetăţeni, dar pentru ca aceştia să fie informaţi o să afişăm la avizierul primăriei, dar avem şi o portavoce pe care o să o folosim. Măcar să nu rămână nimeni fără acest sprijin, care, cât de cât, este benefic”.

La Prigoria se vor face întâlniri pe sate, cu cetăţenii, pentru a nu se aglomera primăria. „O să le trimitem câte o înştinţare la fiecare acasă, în fiecare sat. Eventual o să facem o programare şi pe sate ca să nu se facă nici la primărie aglomeraţie”, a precizat reprezentantul Primăriei Prigoria.

Primarul oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă, crede că ar fi bine dacă se va găsi o modalitate de a aduce centralizat cererile la Direcţia de Agricultură. ”Normal ar fi să găsim o variantă ca la primărie sau la APIA Turceni să fie adunate cererile şi aduse centralizat în Târgu Jiu, nu să punem pe fiecare om pe drum. De obicei, atunci când ajung cu documentele la Târgu Jiu se spune că ceva nu e în regulă şi trebuie să se întoarcă omul la Turecni. E o cheltuială pentru omul de rând, care atârnă destul de greu”, a precizat edilul din Turceni.

 

Valentin Priporenu, şeful Seriviciului Agricol din cadrul DADR Gorj, spune că beneficiază de ajutorul de minimis cei care dețin între 1 și 10 hectare de teren arabil cultivat, indiferent dacă sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011, primăvara anului 2012.

 

AJUTOR

Valoarea ajutorului acordat de Guvern este de 100 lei/ha, iar pentru a beneficia de această compensaţie, agricultorii trebuie să depună la direcțiile pentru agricultură  actele necesare pentru obținerea ajutorului până pe 15 octombrie.

La nivelul judeţului Gorj, din 13 mii de fermieri înscrişi la APIA, doar doi au solicitat sprijin în acest sens.  

 

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: