Mediatorii încearcă să se facă mai cunoscuţi

Pe parcursul a două zile, azi şi mâine, mediatorii gorjeni organizează mai multe campanii de informare a cetăţenilor în privinţa posibilităţii de a stinge orice litigiu apelând la ei în loc să se judece prin instanţă cu anii. Sub egida Consiliului de Mediere şi în colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi, mediatorii din judeţ vor fi prezenţi la punctele de informare pe care instanţele le au la Târgu Jiu, Motru şi Târgu Cărbuneşti. Aceştia vor putea fi întâlniţi şi în faţa Universităţii, la Târgu Jiu, dar şi în cele două pieţe importante ale oraşului, iar mâine vor fi prezenţi şi la Rovinari.

Echipele de mediatori vor fi coordonate de Daniela Bobaru, Liviu Buciu, Adela Rădescu şi Mirela Tacliciu. Aceştia îi vor informa pe cei interesaţi despre cum pot fi soluţionate dosarele, inclusiv cele penale, cu ajutorul medierii, la costuri mai mici şi fără mari bătăi de cap, aşa cum se întâmplă în instanţe.

Legislaţia românească a introdus încă de anul trecut obligativitatea ca justiţiabilii să treacă mai întâi pe la un mediator înainte de a se adresa instanţelor pentru un proces, dar, deocamdată, mediatorii aşteaptă să le vină rândul şi să fie aplicată legea şi în privinţa lor. Aceştia au posibilitatea legală de a emite sentinţe în dosare la fel ca orice instanţă de judecată, în cazul în care cele două părţi din proces convin asupra unei soluţii convenabile pentru toată lumea.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: