Medicii de familie îşi privatizează cabinetele

Gorjenii vor plăti dacă vor să fie examinaţi de medicul de familie. Cadrele medicale din Gorj sunt decise să se privatizeze. Nemulţumiţi de noul contract, ei sunt hotărâţi să nu-l semneze şi să nu intre în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Medicii gorjeni au avut ieri o întâlnire pentru a discuta această problemă şi pentru a stabili ce vor face în perioada următoare.

Medicii gorjeni sunt nemulţumiţi de noile norme care îi dezavantajează din punct de vedere financiar. „În aceste condiţii ei vor să ne închidă cabinetele şi să termine cu medicina primară. Nu este posibil aşa ceva. Pur şi simplu, cu noul contract îşi bat joc de noi. Trebuie să înţeleagă faptul că banii pe care îi primim de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu sunt ai noşti ai medicilor, ci ai cabinetelor. Trebuie să plătim chirie, asistente, utilităţi, plus ce ne mai trebuie prin cabinete şi să mai facem şi câte o îmbunătăţire. Cu nou contract veniturile noastre se reduc drastic. Aşa ceva nu se mai poate”, spun aceştia la unison.

Medicii de familie sunt decişi să-şi privatizeze cabinetele începând cu luna iunie. „Până la data de 31 mai o să ne respectăm contractele pe care le-am semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Au avut la dispoziţie trei luni să modifice noile contracte cu care noi nu suntem de acord şi dacă nu se schimbă nimic până în iunie, noi nu semnăm nimic. Suntem dispuşi să ne privatizăm cabinetele. Toţi. Pacienţii s-au obişnuit cu această idee şi au început să ne întrebe când se va întâmpla acest lucru”, spune Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Disputele între Casa de Sănătate şi medici sunt aceleaşi înainte de semnarea contractelor. „Noi mereu suntem în relaţii tensionate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj atunci când trebuie să semnăm contractele. Noi ne apărăm interesele noastre şi ale pacienţilor, iar CJAS pe ale lor. Noi suntem decişi să ne privatizăm începând de anul acesta”.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: