Medicii de familie semnează contractele cu CJAS

Medicii de familie din judeţul Gorj lasă garda jos. După ce s-au bătut cu pumnul în piept în ultimele luni că sunt nemulţumiţi de noile contracte pe 2011 şi că nu le vor semna dacă nu se modifică în favoarea lor, lucrurile s-au schimbat.

Vineri a fost prima zi când medicii primari au putut semna un act adiţional la vechiul contract pentru luna iunie, însă cu normele noului contract pe 2011, care intră în vigoare de la 1 iulie. În prima zi aproximativ 50 de medici din cei aproximativ 200 au semnat. „Medicii de familie au început să semneze contractele. Noi i-am rugat să le semneze atunci când vin cu raportările şi să nu vină toţi odată pentru a evita aglomeraţiile. Sunt programaţi pe zile. Vineri au venit chiar mai mulţi decât au fost programaţi”, spune Daniel Şurlea, director adjunct CJAS Gorj

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, este supărat pe colegii lui: „Unii colegi de-ai mei au început să semneze contractele dar o fac în defavoarea lor.  Noi sperăm totuşi să se mai modifice câte ceva în interesul nostru. Dacă acest lucru nu se întâmplă miercuri cel târziu, sistemul de sănătate va sări în aer. Noi vrem să semnăm contractele dacă ne sunt luate în calcul doleanţele şi sperăm ca până marţi să rezolvăm problema cu CJAS”.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: