Medicii din Târgu Jiu, obligaţi să respecte noi reguli! Vezi care sunt acestea!

Conducerea spitalului Târgu Jiu a decis aprobarea unui protocol care reglementează timpul de reacție al unui medic de a vedea un pacient ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe. Potrivit noului act protocolar, un medic va fi obligat să răspundă solicitării în maxim 10 minute în cazul în care pacientul este în stare critică. Unii medici din cadrul Spitalului Județean au avut de obiectat în privința documentului, cu toate acestea el va fi pus în practică.

Ideea unor astfel de reglementări a pornit chiar de la șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Gorj, Maddy Huzu. Directorul medical al spitalului, Cristina Căliman spune că este un document protocolar bine gândit care va asigura o mai bună colaborare între medicii de pe secții cu cei de la Unitatea de Primiri Urgențe. ”Practic, acest document reglementează timpul de reacție al medicilor de pe secție în încercarea de a asigura cât mai repede urgențele. Pe de altă parte se lămurește un pic ideea de urgență majoră și urgență minoră”, a declarat Cristina Căliman.

Obiecţii

Așadar, în cazul în care pacientul ajuns la UPU este stabil, medicii au obligația de a răspunde în 60 de minute de la solicitare, timp în care pacientul este supravegheat de medicul urgentist. ”În situația când vine un pacient în stare critică sau a cărui stare necesită un consult imediat, protocolul prevede că medicii de gardă sunt obligați să se prezinte în maxim 10 minute”, a adăugat medicul Cristina Căliman.

Unii medici de pe secții nu au fost în totalitate de acord cu acest document și au adus obiecțiuni pe care conducerea speră să le rezolve în cel mai scurt timp. ”Mulți și-au pus problema că nu vor putea ajunge la timp din cauza faptului că noi avem trei locații și nu vor putea să-și părăsească gărzile. Rămâne să vedem în ce fel ne vom organiza”, a adăugat Cristina Căliman.

SANCȚIUNI

În cazul în care medicii nu respectă acești timpi de reacție, de mai multe ori și nejustificat atunci ei vor fi trași la răspundere de către conducerea spitalului în încercarea de a eficientiza activitatea de la UPU. 

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: