Medicii primesc spor pentru condiţiile grele ale pacienţilor

Jumătate din medicii de familie din Gorj primesc spor pentru condiţiile grele de care au parte pacienţii! Este vorba despre un spor de 14% pe care-l primesc medicii care nu au toaletă, apă sau drumuri. De fapt, medicii sunt plătiţi pentru condiţiile grele în care sunt trataţi pacienţii. Interesant de ştiut ar fi ce condiţii trebuie să ai pentru a deschide un cabinet medical.

Chiar dacă pare greu de crezut, şi medicii de familie primesc sporuri. Din cei aproximativ 200 de medici primari din județ, 113 încasează spor pentru condiții grele. Este vorba de un spor de 14% la capitație acordat lunar de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Acest spor este acordat în urma în baza unor chestionare aplicate medicilor de familie care au avut de răspuns la câteva întrebări legate de condițiile în care lucrează. Beneficiază de acest spor medicii care nu au condiții minime în cabinet, adică grupuri sanitare pentru pacienți, apă caldă, utilități, sau drumuri asfaltate în comunele în care își desfășoară activitatea.

Cel care denunţă acest spor este medicul Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Problema acestuia nu este acordarea sporului în sine, ci mai mult cine-l acordă. „Nu este normal ca CJAS Gorj să plătească spor de condiții grele medicilor care nu au un minim de confort în cabinet. Ar trebui să plătească primăriile care nu au canalizare, sau apă curentă în localități, sau drumuri bune. De exemplu am aflat și eu că beneficiez de acest spor pe care nu l-am acceptat că nu mi se pare normal să-l primesc, pe când colega mea, care are cabinet perete în perete cu mine beneficiază de el”, a precizat Mihai Moisescu.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: