Medicii specialişti riscă să-şi închidă cabinetele particulare

Medicii specialişti din cadrul Spitalului Judeţean Gorj au ales fără ezitare să renunţe la contractul cu Casa de Asigurări pentru cabinetele particulare şi să îşi desfăşoare în continuare activitatea în cadrul Spitalului. Acum medicii se tem că nu vor avea bani să-şi susţină cabinetele şi se vor închide unul câte unul.

Cei 176 de medici specialişti din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au decis să îşi continue activitatea în cadrul spitalului, dând la o parte cabinetele particulare. Aceştia nu îşi vor închide cabinetele ci vor suporta cheltuielile pentru menţinerea activităţii din propriul buzunar. „Am acceptat normele legale, ştim că legea trebuie respectată aşa că medicii specialişti din spital au ales să încheie contract cu Casa de Asigurări, renunţând la cabinetele particulare. Acum eu nu ştiu dacă le vor închide sau vor suporta ei cheltuielile. Probabil o să păstreze cabinetul contracost”, a declarat Gheorghe Neaţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Riscau deprofesionalizarea

Reprezentanţii Case de Asigurări de Sănătate Gorj spun că această alegere era de aşteptat pentru că în caz contrar medicul care alegea cabinetul risca deprofesionalizarea. Acum, însă, medicii vor fi mai căutaţi în spital pentru că tarifele la cabinetul propriu vor creşte cu siguranţă. „Era normal să renunţe la contractul pentru cabinet pentru că doctorul tot mai mult lucrează în spital şi altfel risca deprofesionalizarea. Acum însă cu siguranţă nu-şi vor închide cabinetele ci vor suporta ei singuri cheltuielile”, a precizat Cosma Dumitrescu, directorul economic al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

Îşi închid cabinetele?

Mai mult decât atât, medicii specialişti care vor decide să suporte ei singuri cheltuielile vor trebui să afişeze un tarif şi fiecare om va plăti consultaţia care nu le va mai fi decontată medicilor specialişti. „Oamenii nu vor avea de suferit, din contră acum se vor alege şi medicii pentru că majoritatea oamenilor vor căuta doctorul nu cabinetul şi-l va căuta la spital”, a adăugat Cosma Dumitrescu. Medicii specialişti sunt nedumeriţi şi spun că este posibil să renunţe la cabinetele particulare pentru că nu o să aibă bani să suporte cheltuielile. „Normal ar fi fost să nu fim puşi în această situaţie de a alege, dar acum nu ştiu ce să fac. Eu nu ştiu la ce sumă s-ar ridica cheltuielile pentru că eu am funcţionat cu cabinet particular atâta timp cât am avut contract cu Casa, acum nu ştiu ce să fac”, a precizat Iulia Fometescu, medic oncolog.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: