Medicul Ilieș, despăgubit de cei care i-au scos banii de pe card!

Indivizii care în primăvară au furat, printre altele, cardul unui medic gorjean ieșit la pensie, Ionel Ilieș, și pe care l-au golit de bani, vor trebui acum să îi returneze acestuia sumele retrase în mod fraudulos.

Judecătoria Târgu Jiu a decis ca doi dintre inculpații din dosarul de șantaj aflat pe rolul său, Emanuel Alexandru Văduva și Marian Gabriel Kira, să îi returneze medicului suma de 5000 de lei. Văduva a primit o pedeapsă de 2 ani și 4 luni pentru complicitate la șantaj, influențarea declarațiilor și conducerea unui autoturism fără a poseda permis, el urmând însă să stea după gratii cu doi ani mai mult pentru că este recidivist și avea o pedeapsă cu suspendare dispusă anterior de magistrați, care a fost contopită cu cea de acum.

Cel mai mult ar urma să stea în spatele gratiilor Alexe Cătălin Muntean, condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.  Doi ani și jumătate, cu suspendare, a primit Radu Ilarie, pentru complicitate la șantaj, el trebuind să presteze și 80 de zile de muncă pentru Primăria Târgu Jiu. Tot 80 de zile va trebui să lucreze gratis pentru Primăria Lelești și Kira, care a fost condamnat tot cu suspendare la un an și opt luni.  Cea mai mică pedeapsă, de opt luni, înlocuită cu una de doi ani și opt luni sub supraveghere, a fost pronunțată pentru Lămâița Mihai. Inculpații provin din Fărcășești, Lelești și Târgu Jiu, iar la începutul anului au intrat în vizorul anchetatorilor după ce l-au bătut pe un martor dintr-un dosar, pentru a-l convinge să își schimbe declarațiile. Ulterior, au șantajat pe altcineva pentru a face rost de o mașină, iar în cele din urmă au intrat în posesia cardului medicului Ilieș, căruia i-au golit contul înainte ca omul să își dea seama că pensia sa a ajuns la cine nu trebuie.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: